Site icon Наше Місто

Коли почнеться бабине літо в Україні: прогноз

Коли почнеться бабине літо в Україні: прогноз

Зараз в Україні ще триває метеорологічне літо. Проте чи буде цього року в Україні “бабине літо” розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, пише «Наше місто».

««Бабине літо» – це народна назва теплого періоду, який настає восени після того, як вже відчулося перше похолодання. Тобто, коли осінь вже заявила про себе, а потім несподівано повернулося літнє тепло, ми кажемо, що настало “бабине літо”. Це явище пов’язане зі змінами атмосферного тиску та температури, які характерні для осіннього періоду», – пояснила експерт.

Вона зазначила, що подібні погодні коливання є цілком природними явищами, оскільки в природі спостерігається чергування періодів активності циклонів та антициклонів.

«І ось «бабине літо» – це коли зникає антициклональний характер погоди, але вже після певного зниження. Хоча б після певних заморозків. Поки що у нас до 25-го числа практично буде утримуватися більш літній характер погоди і продовжується метеорологічне літо», – сказала Птуха.

Коли та де в Україні будуть перші заморозки

Згідно з прогнозами синоптика Ігоря Кібальчича, вересень 2024 року в Україні буде аномально теплим. Очікується, що перші заморозки можливі лише в кінці місяця, переважно на північному заході країни та в горах. Перехід від літа до осені затягнеться і відбудеться не раніше останньої декади вересня. У південних областях та Закарпатті літня погода триватиме весь місяць.

Раніше ми писали, у Ботсаду ДНУ можна придбати смачні екзотичні плоди та рідкісні рослини.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version