Site icon Наше Місто

Як у Дніпрі організовано соціальний супровід прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів/піклувальників

Як у Дніпрі організовано соціальний супровід прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів/піклувальників

Дніпровський міський центр соціальних служб пропонує важливу соціальну послугу – супровід прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сімей опікунів. Ця послуга надає всебічну підтримку родинам, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогоднішній день вже 65 прийомних сімей та 13 дитячих будинків сімейного типу, в яких проживає близько 180 дітей, користуються цією послугою. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

Для прийомних батьків, батьків-вихователів та опікунів організовуються спеціальні заходи, присвячені актуальним питанням виховання та розвитку дітей. Учасники таких заходів мають змогу глибше розібратися у складних темах, як-от профілактика суїцидальної поведінки, побудова ефективної комунікації з дітьми, особливості взаємодії з прийомними дітьми та подолання професійного вигорання.

“Ми створили комфортний простір для взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів, де вони, разом із нашими психологами, можуть обговорити актуальні виклики виховання дітей і поділитися своїм досвідом. Крім того, ми регулярно організовуємо для дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу різноманітні заходи, екскурсії та навчальні програми. Наші спеціалісти завжди готові надати необхідну підтримку та консультації, в тому числі й онлайн, сім’ям, які перебувають за кордоном”, – розповіла директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко.

Дніпрянка Світлана Козленко – мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу. Жінка привела до сенсорної кімнати міського центру соціальних служб трьох дітей.

«Діткам подобається відвідувати таку сенсорну кімнату. З ними займається психолог. Вони емоційно гарно розвантажуються. На вихованні у мене зараз шестеро дітей від 3 до 10 років. Усі дітки – чудові. Фахівці міського центру соціальних служб надають величезну підтримку. Завжди допоможуть, підкажуть, скерують. Це неабияк мене підтримує. Усім, хто має бажання взяти на виховання діток, раджу не боятися. Зрозуміло, що виникають різні моменти у вихованні діток. Але головне – наодинці ви точно не залишитеся. Соціальний супровід фахівців буде обов’язково», – додала Світлана Козленко.

Раніше ми писали, 6 хлопчиків та 4 дівчинки: у Дніпрі привітали родини, у яких народились дітки на День міста.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version