Site icon Наше Місто

Катастрофічні повені з Європи: чи накриють Україну та Дніпро грози й зливи

Катастрофічні повені з Європи: чи накриють Україну та Дніпро грози й зливи

Європейські країни, що межують з Україною, охопила повінь. Стихійні лиха призводять до катастрофічних наслідків. Тому українці б’ють на сполох: чи дійде до України циклон, що несе на своєму шляху затяжні дощі й бурі. За прогнозами синоптикині Наталки Діденко, мешканцям нашої країни, поки що немає чого боятися, – пише «Наше Місто».

Українці можуть бути спокійні — стихійне лихо, подібне до того, що сталося в Європі, найближчим часом нашій країні не загрожує. Про це повідомляють синоптики після повеней, викликаних сильними дощами у Чехії, Словаччині, Румунії, Польщі та Австрії. Причиною лиха в цих країнах став стаціонарний циклон середземноморського походження, зокрема генуезького.

Циклонічна депресія, яка перемістилася з півдня, спричинила затяжні опади в центрі Європи, що призвели до катастрофічних наслідків, зокрема людських жертв. Проте, для України ситуація інша.

17 вересня в більшості областей України зберігатиметься суха антициклональна погода, без опадів і з теплом. Лише на крайньому заході та півдні можливі локальні дощі, місцями з грозами. Вітер буде рвучким, а на Лівобережжі можливі штормові пориви.

Температура повітря вдень коливатиметься від +23 до +28 градусів, на Закарпатті та навколо Карпат — від +17 до +21 градусів. У Києві очікується тепла погода з температурою +25, +26 градусів. Вітер у столиці також буде активний, але вдень трохи вгамується. Опадів в Києві не передбачається.

Впродовж наступних днів в Україні збережеться суха погода, за винятком 18 вересня, коли на заході та півдні можуть бути локальні дощі. Температура повітря істотно не зміниться.

Зокрема у Дніпрі, за прогнозами синоптиків, також можна очікувати один дощовий день. 18 вересня протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується сильний дощ, який до полудня повинен закінчитися. Вся решта дня пройде без опадів.

Після цього погода буде покращуватися: температура з кожним днем на цьому тижні зростатиме та до кінця тижня підніметься до 26 градусів тепла вдень. Шквальний вітер, який вже декілька днів доставляє великі незручності для мешканців міста. Також буде йти на спад.

Таким чином, Україна зможе уникнути наслідків катастрофічних повеней, які наразі вражають інші європейські країни.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Блакитному озері під Дніпром через буревій і спеку палає ліс.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version