Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Які фільми дивились у кінотеатрах Дніпра у 1992 році

Улюблені фільми дніпрян у 1992 році: “Родіна” і культові стрічки

Зараз окремих «стаціонарних» кінотеатрів у Дніпрі майже не залишилось. Всі вони працюють переважно у складі торгових центрів, і кількість їх не надто велика. А раніше в Дніпрі було кілька десятків кінотеатрів. Нині майже всі вони або зруйновані, або передані у приватну власність і тепер там ресторани, магазини тощо. Ми вирішили згадати, як виглядав популярний кінотеатр Дніпра «Родіна» в перші роки незалежності. Як це було – дивіться у відео «Наше місто».

Цей кінотеатр знаходився на розі проспекту Яворницького та вулиці Столярова. Його історія почалася у 1909 році. Завдяки унікальному проекту, акустичним новинкам та дизайну, з того часу і на довгі роки, кінотеатр «Родіна» вважався одним із найкращих кінотеатрів СРСР.

У 1992 році тут транслювали культові на той час стрічки. В основному – західного виробництва. Серед найпопулярніших – “Стій! Або моя мама буде стріляти”, “Гіркий місяць”, “Останній з могікан”.

Історія кінотеатру «Родіна» закінчилася у 2014 році. Зараз в цій будівлі розташований ресторан.

Раніше ми писали, унікальна архітектура з понад сторічною історією: чим особлива будівля кондитерської фабрики Лур’є у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: