Site icon Наше Місто

Мобілізація ВПО в Україні: хто має право на відстрочку

Мобілізація ВПО в Україні 2024 - Наше Місто

Питання мобілізації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні є досить актуальним. Незважаючи на загальну мобілізацію, існують категорії ВПО, які можуть отримати відстрочку від військової служби, повідомляє «Наше місто» з посиланням на РБК-Україна.

Закон і постанова Кабміну

Згідно з українським законодавством, призову підлягають громадяни України віком від 18 до 60 років. Однак, для ВПО існують певні послаблення. Постанова Кабміну №1487 детально регламентує порядок військового обліку для переселенців.

Хто може бути взятий на військовий облік

Коли ВПО можуть отримати відстрочку

Внутрішньо переміщені особи мають право на відстрочку від мобілізації через складні життєві обставини, в яких вони опинилися. Рішення про надання відстрочки приймається індивідуально для кожного випадку з урахуванням конкретних обставин.

Які документи потрібні для отримання відстрочки

Для отримання відстрочки ВПО необхідно надати документи, які підтверджують їхній статус переселенця та складні життєві обставини. Це можуть бути:

довідка про взяття на облік ВПО;

документи, що підтверджують наявність неповнолітніх дітей, хворих родичів тощо.

Важливо розуміти:

Важливо пам’ятати: кожен громадянин України має право на захист своїх прав, і в разі порушення цих прав слід звертатися за допомогою до відповідних органів.

Читайте також: Як працює у Дніпрі єдиний в Україні центр для маломобільних переселенців.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version