Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Кадри з життя міста: як Дніпро святкував День народження з 2012 по 2024 рік

Як Дніпро святкував День народження з 2012 по 2024 рік - Наше Місто

Сьогодні дніпряни у зв’язку із складною безпековою ситуацією в країні відзначають День міста у сімейному колі. У місті не проводяться масові заходи. У цей день ми вирішили пригадати, як проходили святкування у минулі роки – з 2012-го по 2023-й. Архівними світлинами поділився фотограф «Наше місто» Валерій Кравченко.

До повномасштабного вторгнення кожен День міста святкувався масово і різноманітно. Проходили карнавали, маскаради, спортивні і танцювальні батли, концерти джазової і класичної музики, регати, фестивалі вуличної їжі і навіть авіашоу. Сьогодні це все – лише приємні яскраві спогади, які, ми впевнені, вже незабаром знову оживуть.

Дніпро обов’язково з розмахом відзначить ще численну кількість своїх ювілеїв, бо наше місто і люди, які в ньому живуть, заслуговують найкращого.

До речі, 14 вересня День народження також відзначають Вінниця, Луцьк, Житомир, Луганськ та Миколаїв. Тож, привітаємо мешканців цих міст зі світом та побажаємо, щоб збувалися їхні мрії. І найголовніша, одна на всіх мрія – про Перемогу, мир і процвітання України!

У 2012 році тоді ще місто Дніпропетровськ святкувало свій черговий День Народження 8 і 9 вересня. У ці дні було заплановано велику кількість заходів і в різних куточках міста.
На Європейській площі відбувся Фінал IV Всеукраїнського фестивалю стилю і краси «Дніпропетровськ і мода», а також виступ співака Дмитра Кадная.
Святковий салют – кульмінацію свята, запускали прямо з Дніпра, з барж. І як завжди на Набережних по обидва боки річки, зібралася дуже велика кількість людей. Салют тривав 11 хвилин.
 
У 2013 році на День міста проходили парад оркестрів, кубок мера зі стрітболу та фітнес-марафон і VIІІ благодійний Катерининський бал.
«Дніпропетровськ – серце України!» – під таким девізом проходило святкування Дня міста-2014. Багато що вперше – незвичайні фестивалі, наймасовіший гопак, авто-мото-вело-пробіг і марш у вишиванках.
На День міста-2015 побили одразу чотири рекорди України. Спекли найбільшу пампушку, вишили найдовший рушник, зробили найбільше панно з кави і намалювали піском величезне полотно.
День міста-2016 запам’ятався відродженням фестивалю «Джаз на Дніпрі» та концертом Тіни Кароль.
У 2017 році біля цирку проходило «Караоке на майдані» з Ігорем Кондратюком, а ввечері на головній сцені міста виступали відомий співак ALEKSEEV, а також VERKA SERDUCHКA & band. Фото: Юлія Рацибарська.
У 2018 році в карнавалі «I love Dnipro» взяли участь близько десяти тисяч осіб.
У 2019-му відкрили сквер Прибережний і приїжджав Президент України Володимир Зеленський.
День міста-2020 у Дніпрі проходив у форматі сімейного свята. Загалом по всьому місту працюватиди 18 локацій.
В 2021-м відбулася вітрильна регата. А над річкою пройшло авіашоу та шоу вогню та світла. На сцені виступали лауреат премії «Греммі», гурт DAGAMBA з Латвії.
У 2022-му дніпряни розписували противотанкові їжаки та слухали концерти у метро.
247-й День міста Дніпро теж пройшов тихо. Було лише декілька заходів у парках і на набережній.
У 2024-му відзначаємо у сімейному колі та прогулянками по нашій прекрасній набережній.
У 2024-му відзначаємо у сімейному колі та прогулянками по нашій прекрасній набережній.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: