Skip to content

Фотосесії молодят та прогулянки родиною: як святкували День міста Дніпра у скверах та парках

Від Зеленого Гаю і до скверу Усачова, парків Писаржевського, Шевченка та інших. Всі ці зелені зони сьогодні радо приймають дніпрян та гостей у День міста Дніпра, повідомляє «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Весільну фотосесію у День міста Дніпра влаштували молодята Роман та Тетяна. Її проводять у сквері Прибережному, адже це одна з їхніх улюблених локацій.

«Дату весілля ми обрали справді випадково, але створити родину у такий день для нас дуже символічно. У цьому сквері дуже гарно, зелено. Є зони відпочинку для дітей, зокрема для мого трирічного сина. Дуже класний сквер, ми його обожнюємо. Зі святом, Дніпро!», – поділилась Тетяна.

Відзначити День міста у родинному колі вирішила і Оксана. Вона з сім’єю теж завітала до скверу Прибережний.

«Ми сюди виїжджаємо на вихідних з дітьми. Нам тут дуже подобається. Сьогодні, як і завжди, тут чисто, дуже гарно, дітки гуляють, радіють. Собаки гуляють. Сквер – просто супер», – ділиться враженнями Оксана.

Попри свято, сьогодні у комунальних служб, які опікуються парками, повноцінний робочий день. Прибирання території та прибирання громадських вбиралень, як стаціонарних, так і біотуалетів, здійснюються у 2 зміни. А час роботи стаціонарних вбиралень подовжено до 21:00-22:00 у звʼязку із вечірнім напливом людей.

«Ми працюємо у штатному режимі, як і зазвичай, оскільки для працівників комунального підприємства усі свята – це робочий день. Адже вони пильнують за санітарним станом території, контролюють, аби території були охайні, чисті, аби відвідувачі парків та скверів могли насолоджуватися красою та чистотою наших зелених зон. Тому що вже навіть зранку людей дуже багато. Так от ми зробили плановий об’їзд по територіях і побачили, що на наших підпорядкованих територіях багато відвідувачів, люди гуляють, відпочивають. І наші комунальники працюють посилено та пильнують за чистотою», – розповіла начальниця служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради Любов Чадіна.

Цьогоріч з міркувань безпеки в парках та скверах масові розважальні заходи скасували.

«Але попри все, перед Днем міста ми приділили пильну увагу усім нашим зеленим зонам. А їх у нас 52, які є на балансі КП, що підпорядковані нашому департаменту. Тож об’їхавши кілька парків, побачили, що все чисто, комунальники працюють і всі парки та зелені зони радо зустрічають наших дніпрян, які сьогодні у сімейному колі прогулюються містом. Але попри все, прохаємо не нехтувати сигналами повітряної тривоги, користуватись укриттями, які є біля кожної нашої локації. І дякую за те, що місто Дніпро – був, є та буде Україною. Зі святом», – зазначила заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук, яка сьогодні, 14 вересня, була черговою по місту.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: