Skip to content

У Дніпрі зібрали в одній віртуальній галереї скульптури Вадима Сідура, які розташовані у різних країнах світу

У Дніпрі зібрали в одній віртуальній галереї скульптури Вадима Сідура, які розташовані у різних країнах світу

У Дніпрі представили новий проєкт під назвою «Мистецтво пам’ятати. Віртуальна галерея творів Вадима Сідура». У рамках цього проєкту зібрано скульптури видатного митця, що встановлені в різних країнах світу, в єдину віртуальну галерею, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

«Завдяки новітнім технологіям твори митця, що розташовані в різних країнах світу, зібрали в одному просторі — віртуальній галереї. Представлені 10 скульптур автора, репродукції вибраних графічних творів з аудіо- та інфосупроводом», — розповіла Олександра Бірюкова, директорка КП «Музей історії Дніпра» Дніпровської міської ради.

Реалізація такого проєкту була здійснена за грантової підтримки Українського культурного фонду у співпраці із маркетинговою агенцією «ADVIN».

«Проєкт був не з легких, тому що почалося із довгого збирання матеріалу. Як ви знаєте, скульптури розташовані по всьому світу, і немає бази, стандартизованої з фотографіями. Далі складніше було відтворити саме форму. Бо скульптури наживо чи їхні фото – це одне, а у віртуальній реальності це зовсім інше. Був виклик для нашої команди, але після багатьох місяців роботи ми виконали це завдання. Для мене ця робота була важлива, бо я – дніпрянин, і мені дуже хочеться, щоб місто наповнювалося такими значущими проєктами. Запали у душу «Пам’ятник загиблим від бомб» та скульптура «Ейнштейна», – ділиться Денис Кальницький, IT-директор компанії «ADVIN».

Заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов також відвідав віртуальну реальність, де ознайомився з 10 визначними роботами Вадима Сідура. Він зазначив, що настільки детально й цікаво представлена інформація про творчість митця, що не хотілося повертатися до реальності.

За його словами, хоча Сідур широко відомий за кордоном, у рідному місті про нього знає небагато людей. Саме тому вони прагнуть познайомити жителів Дніпра та гостей міста з цією визначною постаттю. У Дніпрі вже діє Музей Вадима Сідура, розташований у гімназії № 33, де навчався митець. До столітнього ювілею було відкрито «Пам’ятник загиблим від бомб». Крім того, у німецькому місті Кельні проходить виставка робіт Сідура, де відвідувачам розповідають про його життя у Дніпрі. Оригінальні роботи надав друг митця Карл Аймермахер.

«Скульптури Вадима Сідура надзвичайно пронизливі. Вони сильні як за втіленням, так і ключовою думкою, відтворюють провідні ідеї творчості митця — він балансував від цілковитої трагедії, травми до потягу до продовження життя, світла, квітування. Його роботи дійсно епатажні. Що вже казати про епоху їхнього створення — застій. Право на експозиціонування вони не мали. Але сьогодні саме час відкрити їх для усіх нас. Помандрувати віртуальною галереєю можна буде за попереднім записом у Музеї Вадима Сідура», — підсумував мистецтвознавець Володимир Маліков.

Телефон музею: 095 294 00 09.

Детальніше –  за посиланням

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі відбудеться творча зустріч з легендарним актором.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Афіша, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: