Skip to content

Понад 2 роки у неволі: з російського полону повернувся випускник журфаку ДНУ

Понад 2 роки у неволі: з російського полону повернувся випускник журфаку ДНУ

Сьогодні, 13 вересня, Україна повернула додому 49 захисників та захисниць. Серед них – Герой з Нікополя, який 2,4 роки не бачив рідної вільної землі. Він захищав Маріуполь і у травні 2022 року потрапив у ворожий полон, – пише «Наше Місто» з посиланням на допис подруги захисника Ірини Стороженко.

Артем Дубина – український військовий, випускних Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, Герой, що захищав «Азовсталь» аж до самого «взяття» росіянами. Весь цей час, понад 2 роки, поки нікополець був у ворожому полоні, про його долю нічого не було відомо.

За словами Ірини, коли росіяни розбомбили «Азовсталь», Артем був поранений. Вона також показала жахливі світлини, які були зроблені тоді, у травні 2022 року.

Понад 2 роки у неволі: з російського полону повернувся випускник журфаку ДНУ

Відомо, що у мирному житті Артем працював журналістом.

«Наш випускник Факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, що понад 2 роки був у полоні агресора разом з іншими захисниками Маріуполя, звільнений з полону. Не пробачимо й не забудемо…», – написали  у фейсбуці ДНУ.

Захисники й захисниці, яких сьогодні вдалося обміняти, сказали, що дізналися про обмін буквально за 2,5 години до його початку.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в серпні цього року з російського полону повернулися троє жителів Дніпропетровщини.

Фото: фейсбук-сторінка Ірини Стороженко, телеграм-канал Володимира Зеленського.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: