Skip to content

Батарея прослужить довше: як правильно заряджати смартфон

Ксенія Куземко

Як правильно заряджати смартфон:

Багато користувачів смартфонів мають звичку повністю заряджати свої пристрої та підключати їх до зарядки, навіть якщо батарея ще не розрядилася. Особливо поширена практика заряджати телефон протягом ночі. До скількох відсотків потрібно заряджати телефон насправді, і як продовжити термін служби батареї – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на УНІАН.

Обов’язково розряджати телефон до нуля – це міф, який давно себе вичерпав. Сучасні смартфони обладнані літій-іонними акумуляторами, які не потребують такого жорсткого режиму. Щоб продовжити термін служби батареї, краще підтримувати рівень заряду в межах 50-80%. Заряджайте свій смартфон невеликими порціями кілька разів на день, а ще краще – скористайтеся бездротовою зарядкою та активуйте режим енергозбереження.

Якщо ви постійно будете заряджати телефон до 100%, а потім розряджати до нуля, то вичерпаєте ліміт. Результат – смартфон почне активніше розряджатися, а також споживати більше енергії, ніж на початку, через це продуктивність акумулятора теж знизиться.

Експерти рекомендують тримати телефон зарядженим завжди в межах 50% і вимикати його, якщо не користуєтеся. Також можна вручну знизити енергоспоживання – налаштувати автоматичний режим яскравості, фоновий режим і включити функцію низького енергоспоживання.

Багато хто вважає, що залишати смартфон на зарядці всю ніч шкідливо для батареї, мовляв, надлишок електрики її просто “заб’є”. Однак сучасні гаджети мають вбудовані захисні механізми, які не дозволяють батареї перегріватися через надмірну зарядку.

Реальна проблема криється в іншому: тривала зарядка може призвести до перегріву смартфона в цілому. Щоб уникнути цього, перед тим як поставити телефон на зарядку, бажано зняти з нього чохол. Це дозволить пристрою ефективніше охолоджуватися, оскільки тепло від акумулятора зможе вільно розсіюватися.

Раніше ми писали, функція у телефоні, яка «з’їдає» увесь заряд батареї: як вимкнути.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: