Site icon Наше Місто

Як швидко можна навчитися грі на гітарі: поради для початківців

Як швидко можна навчитися грі на гітарі: поради для початківців

Якщо ви зацікавилися грою на гітарі, але не знаєте з чого почати та побоюєтесь, що це займе роки важкої праці, то одразу можемо розвіяти ці сумніви. Акустична гітара часто приваблює своїм звуком і викликає бажання теж спробувати себе у музичній творчості. Аби грати для власного задоволення та розваги з друзями, достатньо усього кількох місяців інтенсивних занять, а вже лише для професійної гри дійсно знадобляться роки практики.

Кращий інструмент

Починати навчання рекомендується на класичній гітарі, адже її розміри краще лягають у руки, гриф ширший, а струни нейлонові. Це полегшує життя пальцям початківця. Ширший простір грифу допоможе не плутатися в струнах, а матеріал – затискати їх без особливих зусиль. Такий інструмент звучить не так гучно, але глибоко і якісно. Обрати гітару для навчання досить просто: на ринку існує дуже великий вибір, а ціни на такі моделі зазвичай доступніші, ніж на акустичні. Крім того, можна знайти і зменшені моделі для юних гравців.

Системність

В грі без чіткої періодичності, навіть дуже талановита людина з музичним слухом, не досягне великих успіхів. Однак, граючи регулярно, маючи чітку ціль і мотивацію, людина без здібностей до музики, зможе справитись із задачею на відмінно. Отже, краще грати щодня по 40 хвилин, ніж 3 години раз у тиждень.

Способи

Існують книжкові версії курсів гри на гітарі, відео канали та туторіали, де детально зображуються усі етапи навчання та базові техніки, підказки та поради. Як правило, усі вони починаються з того, як правильно та зручно тримати інструмент, ставити руки, а також як налаштувати ваш інструмент. Далі йде перехід до вивчення акордів, повільних переборів з нарощенням темпу і так далі.

Звісно, навчатися грі разом з наставником набагато цікавіше. Він може чітко оцінити успіхи та помилки, вмотивувати та забезпечити системне навчання. Такий спосіб навчання найефективніший.

Поради професійних гравців щодо навчання

Рекомендуємо залишатись цілеспрямованими, не полишати гри, навіть, якщо прогрес дуже скромний. Рухайтесь від простого до складного, застосовуючи вивчене на різних композиціях. Не соромтесь запитувати поради та консультації у викладачів та просунутих гравців, адже краще виправити помилки якомога раніше, ніж йти по неправильному шляху і врешті переучуватись.

Категорія: Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version