Skip to content

ОФІЦІЙНО У Дніпрі ремонтують підпірні стіни, аби не було зсувів: де проводять роботи

У Дніпрі ремонтують підпірні стіни, аби не було зсувів: де проводять роботи

У місті Дніпро за адресою вулиця Незалежності, 18-Б ведуться невідкладні ремонтні роботи підпірної стіни. Необхідність ремонту обумовлена аварійним станом споруди, що вимагає термінового відновлення її функціональності. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Підпірні стінки – важливий елемент інфраструктури, зокрема у районах із нерівним рельєфом, як тут. Вони запобігають зсувам ґрунту, обвалам та захищають інженерні комунікації, що проходять під землею (водопроводи, каналізацію, електричні та газові мережі). Стара підпірна стіна була із блоків, які ненадійно були з’єднані. Верхня частина вже посунулася вперед і будь-коли могла впасти. Зараз підпірну стіну робимо монолітною з 56 буроналивних колон, сітчастого каркаса із арматури, також бетонуватимемо. Тут достатньо складна форма стінки. Її висота у найвищому місці 3,8 метри, довжина – 32 метри. Плануємо завершити роботи за два місяці», —  розповів старший інспектор відділу комунального господарства управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Андрій Тищенко.

У Дніпрі ремонтують підпірні стіни, аби не було зсувів: де проводять роботи

Наразі тривають завершальні роботи з монтажу арматурного каркасу. Після цього будівельники приступлять до встановлення опалубки, яка слугуватиме формою для бетону.

За словами головної спеціалістки відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Дніпровської міської ради Валерії Лукомець, до згаданого ремонту застосовується комплексний підхід: «Після того, як відремонтуємо підпірну стіну, тут зроблять і ремонт дороги, попередньо виконавши ревізію системи водовідведення. Упродовж цього року вже виконали ремонти підпірних стін за адресами: узвіз Крутогірний в районі буд. 21; просп. Миру в районі буд. 11; вул. Робоча в районі буд. 73; просп. Богдана Хмельницького на ділянці від просп. Пилипа Орлика до буд. 24. Нині на завершальному етапі ремонт підпірної стіни по вул. Калиновій, на ділянці від вул. Зразкової до вул. Янтарної».

У Дніпрі ремонтують підпірні стіни, аби не було зсувів: де проводять роботи
У Дніпрі ремонтують підпірні стіни, аби не було зсувів: де проводять роботи

Раніше ми писали, у Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону та можливих відключень світла.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: