Site icon Наше Місто

Речовий ринок на стадіоні «Металург»: як це було у Дніпрі

Речовий ринок на стадіоні «Металург»: як це було у Дніпрі

На початку 90-х років Дніпро, тоді – Дніпропетровськ, з міста тотального дефіциту перетворюється на суцільний ярмарок, де всі торгують з будь-якими товарами. Культовим місцем того часу і символом епохи стає речовий ринок на стадіоні «Металург». Його історію вирішили згадати журналісти «Нашого Міста».

Купити на речовому ринку можна було все, що завгодно, але здебільшого тут продавали одяг, привезений із Туреччини та Польщі. Коштували товари дорожче, ніж на Озерці, тому одягатися «на тучі» вважалося престижно.

Вже зранку всю площу біля стадіону буквально заповнювали сотні наметів та парасольок та десятки тисяч людей, які намагаються щось продати чи купити. Тут же були і примірювальні, і навіть обмінні пункти, оскільки часто ходили долари, і, навіть, дойчмарки.

Ринок проіснував до 2004 року, зараз про нього залишилися лише спогади

«Ми там часто здійснювали покупки, і більш того, я пам’ятаю, що мій старший син, знаючи, що якщо щось хочеш – потрібно на це заробити, працював на цьому ринку. Ну а ми також скуплялися там. Торгували усім, але це був в основному речовий ринок. Товари тут були з різних країни і на той момент вважалися показником високого рівня», – згадує Григорій Гельфер, у 1992 році – художній керівник команди «КВН ДГУ».

Детальніше про речовий ринок на стадіоні «Металург» – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Від музею атеїзму до храму: сучасна історія Преображенського собору у Дніпрі.

Читайте також: Місце поколінь у Дніпрі: як протягом майже століття змінювався легендарний «Дитячий світ».

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version