Site icon Наше Місто

Реабілітаційний центр Дніпра: як проходить лікування поранених оборонців

Реабілітаційний центр Дніпра: як проходить лікування поранених оборонців

Дмитро, 34-річний з Часового Яру, що на Донеччині. Добровольцем пішов захищати Україну ще до повномасштабної війни. Спочатку служив мінометником, потім освоїв спеціальність аеророзвідника. Під час бойового завдання у червні отримав поранення ноги, на щастя, уникнувши ампутації. Зараз проходить реабілітацію у Дніпрі. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Коли війна почалась, служив на Харківському напрямку, потім, після ротації, опинився на Луганщині. Там і отримав це поранення. Спочатку мене евакуювали в Краматорськ, потім вже сюди. Нарікань на центр немає. Тут добре. Працюють професійні люди. Я роззнайомився, спілкуюся з іншими пораненими. Біль спадає. Вже майже не кульгаю. У цілому можу самостійно пересуватися», — ділиться  Дмитро. 

У дніпровському реабілітаційному центрі до відновлення здоров’я кожного пацієнта підходять комплексно. Команда фахівців різного профілю – лікарі фізичної реабілітації, фізичні терапевти, ерготерапевти, логопеди та психологи – працюють спільно, щоб розробити індивідуальний план лікування, який враховує унікальні потреби кожної людини.

«Пацієнт надійшов зі скаргами на болі в нижній кінцівці. Це було обумовлено закритим переломом. Ми працювали над збільшенням амплітуди руху, зменшенням больового синдрому. Зараз вже є великий прогрес – пацієнт більше не носить еластичний бинт, болю майже немає, збільшилась витривалість. В мене немає сумнівів, що Дмитро зможе повністю відновитися, але, звісно, на це потрібен час», — зазначив Данило, асистент фізичного терапевта.

Раніше ми писали, переселенці з Бахмута висадили десятки кущів троянд у Дніпрі.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version