Skip to content

Яку суму грошей можна перевозити через кордон України

Яку суму грошей можна перевозити через кордон України

Згідно з українським законодавством, громадяни мають право перевозити через кордон лише певну суму. У разі, якщо ліміт буде перевищено – гроші необхідно задекларувати. Як це зробити, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Економіку 24.

Українці можуть перевозити за кордон до 10 тисяч євро (в еквіваленті) на одну особу без обов’язкового декларування. Це майже 455 тисяч гривень за офіційним курсом станом на 12 вересня 2024 року. Якщо ж сума перевищує цей ліміт, її необхідно задекларувати.

Як задекларувати суму, що перевищує ліміт

Для цього перед перетином кордону потрібно заповнити спеціальну декларацію про транскордонне переміщення валюти. Бланк можна роздрукувати самостійно у форматі А4. У документі слід вказати особисті дані, інформацію про валютні цінності та їхнє походження.

Також необхідно підготувати банківські виписки, які підтверджують зняття готівки або придбання банківських металів. Варто зазначити, що навіть неповнолітні можуть перевозити до 10 тисяч євро без декларування.

Тож українці мають змогу вільно перевозити грошові кошти в межах зазначеного ліміту, однак варто бути обережними при перевищенні цієї суми, щоб уникнути штрафних санкцій.

Нагадаємо, раніше ми писали: Національний кешбек: які товари в Україні найчастіше купують для повернення грошей.

Читайте також: Супермаркети в Україні будуть видавати здачу за новими правилами: що змінилося.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: