Skip to content

Грошова допомога українцям від норвезьких благодійників: як подати заявку на її отримання

Ксенія Куземко

Грошова допомога українцям від норвезьких благодійників: як подати заявку на її отримання

Норвезька рада у справах біженців (NRC) оголосила про початок прийому заявок на отримання фінансової допомоги для українців, постраждалих від війни. З 9 по 18 вересня до 17:00 включно всі охочі можуть подати заявку. Як зареєструватися на допомогу від NRC та хто зможе її отримати – читайте в матеріалі «Наше місто».

Допомога українцям від NRC

Норвезька рада у справах біженців (NRC) продовжує надавати допомогу українцям, постраждалим від війни. У лютому 2024 року організація повідомила про черговий етап допомоги, зазначивши, що раніше їм вдалося підтримати понад 124 000 людей. Нещодавно NRC зіткнулася з деякими технічними труднощами, але активно працює над їхнім вирішенням, щоб покращити процес надання допомоги.

Хто може отримати допомогу

«Вони включають людей поблизу лінії фронту, постраждалих від нещодавніх подій та тих, хто проживає на території поза контролем уряду України», – йдеться у повідомленні.

Право на отримання грошової допомоги мають також внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути свої домівки. Варто зазначити, що особи, які раніше отримували фінансову підтримку від Норвезької ради у справах біженців (NRC) або інших організацій, можуть втратити пріоритет на отримання допомоги, що залежить від їхньої поточної життєвої ситуації.

У повідомленні у Facebook вказано, що допомога буде надаватися з пріоритетом на основі комплексної оцінки, яка враховує місцеперебування та склад родини, статус переміщення та те, чи постраждало домогосподарство від воєнних дій.

Як подати заявку на допомогу від NRC

Кошти, отримані в рамках цієї допомоги, можуть бути використані сім’ями для задоволення найрізноманітніших потреб, від забезпечення щоденних харчових продуктів до оплати освіти, лікування або покращення житлових умов. Призначення цієї підтримки – допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни, незалежно від того, в якому регіоні України вони проживають.

Перед подачею заявки переконайся, що послуги GPS на твоєму пристрої ввімкнені. У рамках процесу перевіряють місцезнаходження. Не приймаються заявки без дійсної геолокації. Додаткові вказівки з увімкнення місцезнаходження GPS можна знайти за посиланням.

Треба ввести номер ІПН (ідентифікаційний номер) для уникнення подвійного отримання допомоги з іншими гуманітарними організаціями. Використання цієї інформації захищено угодою про обмін даними.

Якщо заявка на грошову допомогу успішна, ваші банківські дані передадуть фінансовим установам, включаючи Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram, для здійснення грошового переказу.

Можна подати лише одну заявку.

Ця допомога не включається до розрахунку оподатковуваного доходу. Якщо є звернення від податкових органів щодо цієї допомоги треба зв’язатися з ikc@tax.gov.ua або з NRC за телефоном гарячої лінії 0800302007 та електронною поштою ua.info@nrc.no.

Заявку можна подати на офіційному сайті NRC за посиланням.

Раніше ми писали, психологічна допомога в закладах первинної ланки у Дніпрі: як отримати.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: