Site icon Наше Місто

Заміна електрики та труб: у Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону та можливих відключень світла

Заміна електрики та труб: у Дніпрі триває підготовка до опалювального сезону та можливих відключень світла

Дніпро активно оновлює будинки комунальної власності. Зараз особлива увага приділяється підготовці до опалювального сезону та можливим відключенням електрики. Роботи тривають і на житловому масиві Придніпровськ по вулиці Космонавтів, 2, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Олена, яка є переселенкою з Бахмута, живе на житловому масиві Придніпровськ вже два роки.

«Ще після перших відключень світла, які були у 2022-2023 роках, у нашому будинку інколи виникали проблеми. На майданчику світло є, а в квартирах немає. Тож, сподіваємось, це вирішать», — поділилась мешканка буд. № 2, по вул. Космонавтів.

У сусідів пані Олени нещодавно виникли подібні проблеми: у квартирах, розташованих у шаховому порядку, зникло світло. Працівники аварійної служби, приїхавши на місце, виявили, що в електрощитовій згоріли старі дроти, яким було понад 40 років.

«Відключення світла дуже сильно вплинули на стан електросистеми будинку. Тож зараз проводимо відповідні роботи», — розповів майстер-електрик Міської аварійної служби Євген Стратій. 

Таким чином, подібних заявок, особливо у дні відключень світла, до Міської аварійної служби лише від мешканців ж/м Придніпровськ та частини лівобережжя Дніпра надходить близько 20. 

«Загалом по місту, коли є відключення світла, маємо понад пів сотні заявок на день.  Мешканці повідомляють про перебої електрики. Бригади оперативно приїжджають та усувають проблему. Треба сказати, що такі відключення значно погіршили стан системи. Тож для нас один з ключових напрямів при плануванні ремонтів у будинках комунальної власності — відновлення у домах електросистеми. З початку року ми відремонтували електрику у понад пів сотні будинках. Ще з десяток виконаємо найближчим часом», — розповів представник департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Єгор Худяков.

Одним із пріоритетних напрямів є заміна труб опалення. У підвалі одного з під’їздів будинку на вулиці Космонавтів, 5 були вирізані вентилі. Ці пристрої необхідні для того, щоб під час опалювального сезону, у разі пошкодження радіатора, можна було перекрити опалення лише в одній квартирі, а не у всьому будинку. Наразі їх відновлюють та встановлюють в усіх квартирах під’їзду.

За словами бригадира ремонтної бригади Міської аварійної служби Володимира Свалухіна, двічі на рік проводиться ревізія систем опалення: після завершення опалювального сезону та перед його початком. Це дозволяє виявити проблемні моменти й усунути їх, щоб уникнути аварійних ситуацій взимку. Він також зазначив, що роботи ведуться на території ж/м Придніпровськ, де майже всюди вже проведено ревізію, і нині тривають підготовчі роботи до зими.

«З початку року ми виконали поточні ремонти і заміни систем холодного водопостачання, центрального опалення, каналізаційних систем у 64 будинках. Майже всюди роботи проведені комплексно. До старту опалювального сезону ще у 20 будинках подібні ремонти закінчимо. Міська аварійна служба продовжує працювати попри усі виклики. Вдень до них надходить близько 100 заявок щодо проблем з опаленням, системами холодного водопостачання та каналізації, а також з електросистемами. Виконання на 100 %», — зазначив  Єгор Худяков.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі проходить підготовка до опалювального сезону.

Читайте також: Сучасний інтер’єр та нове обладнання: у Дніпрі ремонтуються спортшколи.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version