Skip to content

У Дніпрі розповіли про опалення будинків лівого берега, які отримували тепло від Придніпровської ТЕС

У Дніпрі розповіли про опалення будинків лівого берега, які отримували тепло від Придніпровської ТЕС

Придніпровська ТЕС неодноразово ставала ціллю атак ворога, і наразі ситуація з теплопостачанням будинків важка. Міська влада шукає варіанти вирішення проблеми з опаленням на лівому березі Дніпра, адже частина житлового фонду, а саме 172 будинки, які обслуговувалася цією ТЕС, залишилися без надійного джерела тепла. Як цієї зими мешканці лівого берега отримуватимуть тепло – розповів заступник міського голови Дніпра Ігор Маковцев у інтерв’ю 11 каналу, пише «Наше Місто».

Є ризики для початку опалювального сезону саме на ж/м Придніпровськ. За словами Ігоря Маковцева, близько 5 років тому було ухвалено стратегічне рішення про перерозподіл теплових потужностей з ТЕС на інші джерела. Зокрема, планується переоснащення частини проспектів, зокрема Слобожанського та Сонячного. Це дозволить забезпечити стабільне теплопостачання за рахунок нових джерел генерації. Однак у самому Придніпровському мікрорайоні наразі альтернативи ТЕС не існує.

«В самому мікрорайоні дійсно альтернативи на сьогодні не існує. Станом на зараз місто отримує від держави допомогу у вигляді 6 газових котелень, 4 з яких будуть встановлені безпосередньо у цьому мікрорайоні. Але це не стосується житлового фонду», – сказав Маковцев.

Таким чином, ці котли обігріють лише соціальні об’єкти, такі як школи, дитсадки та лікарні, а не житлові будинки.

Щоб забезпечити критичні потреби, місто працює над проєктуванням нової котельні, фінансування якої вже знайдено. Будівництво нової котельні є важливим проєктом, але через обмежений час до початку опалювального сезону місто вирішило підтримати установку індивідуальних систем опалення в житлових будинках.

«Тобто є програма компенсації безпосередньо мешканцю будинку, чи квартири в даному випадку, за отримання техзавдання і на обладнання, міська рада готова компенсувати ці затрати. Ця програма вже прийнята, але я хочу нагадати мешканцям про неї ще раз, адже ми не бачимо черги щодо отримання цієї компенсації.

Для отримання компенсації щодо встановлення індивідуального опалення необхідно звернутися до Департаменту житлово-комунального господарства:

  • Адреса: Вул. Воскресенська, 16, кабінет №4.
  • Телефон: 063 525 48 86.

«Я хочу, аби в даному випадку мешканці також розуміли, що зараз дуже важко знайти цю альтернативу та за ці два місяці до опалювального сезону вирішили цю проблему один раз і на завжди. Тобто ми розуміємо, що індивідуальне теплопостачання воно “в плюсах” зі всіх сторін», – сказав Ігор Маковцев.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ми готуємося до найскладніших сценаріїв: Борис Філатов про відключення світла, генератори і опалення.

Читайте також: Модернізація та прорахунок різних сценаріїв: у Дніпрі вкладають десятки мільйонів гривень у підготовку до зими.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: