Skip to content

Сухо та тепло: на Україну чекає «золота осінь»

Ксенія Куземко

Сухо и тепло: Украину ждет «золотая осень»

Цьогорічна осінь в Україні обіцяє бути незвичайно теплою та сухою. За прогнозами синоптиків, цей сезон може увійти до трійки найтепліших за останні п’ятдесят років. Про це повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віра Балабух, пише «Наше місто».

Очікується, що середня температура повітря в Україні підвищиться приблизно на два градуси порівняно з останніми десятиліттями. Це означає, що клімат стане теплішим по всій території країни. Зокрема, на півдні України середня температура коливатиметься в межах 13-14 градусів тепла, тоді як на північному сході та півночі країни вона становитиме близько 10 градусів тепла.

За даними Балабух, цьогоріч нас очікує справжня “золота осінь”. Перші десять днів осені порадують нас незвично теплою погодою: температура повітря в більшості регіонів перевищить 25 градусів, а в деяких місцях навіть сягне 30 градусів.

Хоча вересень традиційно асоціюється з поступовим похолоданням, цьогоріч очікується, що температура повітря залишиться досить високою. Середньодобові показники прогнозують на рівні 15 градусів тепла, що більше характерно для літніх місяців.

Ця тенденція до підвищення температурних показників та зменшення кількості опадів є характерною для останніх років. Так, тривалі періоди без дощу, що сягають двох і більше місяців, стають все більш частими явищами в окремих регіонах.

Жовтень порадує нас теплою погодою: температура повітря очікується в межах 9-13 градусів, проте може дещо відрізнятися залежно від регіону. Листопад також обіцяє бути теплішим за звичай: середня місячна температура може перевищити норму на один градус. Кількість опадів у листопаді прогнозується на рівні середньостатистичних показників.

А “бабине літо” може спостерігатися пізніше, ніж звичайно – наступного сезону.

Раніше ми писали, сон під час війни: лікарка з Дніпра розповіла, як зберегти здоров’я та душевний спокій.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: