Site icon Наше Місто

Екскурсії до Дня міста у Дніпрі

Екскурсії до Дня міста у Дніпрі - Наше Місто

Згідно зі Статутом Дніпра, святкування Дня міста завжди припадає на другу суботу вересня, а цього року це 14 вересня. У цей день у Дніпрі буде багато цікавих екскурсій від “ПрогулянкиДніпром, екскурсійне бюро“, передає “Наше Місто”.

Вечірня прогулянка на каяках на заході сонця по Діївським плавням

Діївські плавні – унікальний куточок дикої природи в межах нашого міста. Свою назву ця місцевість одержала від імені козака Максима Дія, який був першопоселенцем у цих краях.

Незважаючи на безпосередню близькість до цивілізації, плавні приховують у собі майже незайманий заплавний ліс. Вузькі протоки, дерева, що нависають, і численні острови створюють відчуття повністю дикого місця. А влітку тут цвітуть білі лілії, що говорить про гарну чистоту тутешніх вод.

Давайте разом поринемо у цей чудовий світ і відчуємо себе частиною природи.

Де і коли: 14 вересня , 17.30 – 19.30, ж/м Червоний Камінь Вартість: дорослий – 300 грн., діти з 7 років – 200 грн. Дітей до 7 років садять із батьками у каяк безкоштовно. У вартість входить: прокат каяка, рятувальний жилет, інструктаж, досвідчений інструктор-супроводжувач групи. Попередній запис на екскурсію (обов’язково) за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), через Viber або телеграм.

Пішохідна екскурсія “Загадковий Монастирський острів”

Екскурсійне бюро «ПрогулянкиДніпром» запрошує на пізнавальну історичну екскурсію!

Одне з найбільш легендарних та загадкових місць у Дніпрі – це Монастирський острів.

Монастирський острів – це не просто парк чи зона відпочинку. Це окреме містечко, овіяне міфами та легендами! Цікаве як для дорослих, так і для дітей.

Ви почуєте:

Якщо ви вирішили влаштувати прогулянку Дніпровською набережною, яка, до речі, є найдовшою в Європі, обов’язково відвідайте нашу екскурсію Монастирським островом.

Де і коли: 14 вересня, 12.00.Екскурсія триватиме приблизно дві години. Зустріч групи на Набережній біля пішохідного моста на Монастирський острів

Екскурсія за лаштунки театру Опери та Балету + (за бажанням) Балет «Дон Кіхот)

Кажуть, що театр починається із вішалки. Але насправді він починається по той бік лаштунків – там, де народжуються вистави.

У нас з Вами буде унікальна можливість заглянути за лаштунки Дніпропетровського Академічного Театру Опери та Балета, поринути у театральне життя та побачити те, чого зазвичай не бачать глядачі.

Нам розкажуть цікаві факти закулісного життя. Ми заглянемо в кімнату з реквізитом, дізнаємось, як гримери перетворюють артистів на казкових персонажів.

Крім того, ви дізнаєтеся, секрети створення балетних костюмів та декорацій для вистав, і можливо навіть потрапимо на сцену театру, де на власні очі побачимо останні приготування перед спектаклем!

А потім (за бажанням) пропонуємо завітати на балет «Дон Кіхот». Справжні поціновувачі класичного балету вважають балет “Дон Кіхот” святом танцю. Стрімкий, як вихор, “Дон Кіхот” заряджає життєлюбством, позитивною енергетикою та запальною музикою. Автор цієї версії «Дон Кіхота» народний артист СРСР Маріс Лієпа.

Де і коли: Тривалість екскурсії: 1,5 години. Початок екскурсії: 15.30. Початок вистави: 17.00 Збір групи біля центрального входу Оперного театру (пр. Дмитра Яворницького, 72 а) о 15.20. Вартість екскурсії: дорослі – 170 грн., діти – 150 грн. Додаткові витрати: Квитки на концерт: (100 – 450 грн.) Відвідування за бажанням. Квитки можна придбати самостійно або замовити під час запису на екскурсію.

Автобусна екскурсія «Легендарний Старий Кодак»

Село Старі Кодаки вважається одним із найстаріших на Придніпров’ї! Воно розташувалося на високих пагорбах, що височать над затопленим Кодацьким порогом, серед надзвичайної краси пейзажів. Саме туди ми вирушимо з вами на екскурсію.

Це історичне місце, де відчувається єднання природи та історії, воно пробуджує бажання залишитися наодинці з давниною та краще його відчути.

Ми з вами відвідаємо залишки легендарної Кодацької фортеці, яка наповніть нас козацьким войовничим духом. Від самого свого виникнення Кодак був важливим воєнним центром нашого краю.

Обов’язково побачимо Кодацький гранітний кар’єр з його чарівними краєвидами.

А ще ми з вами побуваємо на старовинному кладовище. Проїжджаючи повз старий цвинтар, спочатку його можна навіть не помітити. Деякі пам’ятники вціліли, а деякі просто лежать на землі. На них ще можна розгледіти старі написи. Історичні довідки свідчать, що перші поховання відбувалися тут у часи ліквідації Січі.

Поки осіння погода дарує нам теплі та сонячні дні, це гарна нагода помандрувати мальовничими околицями Дніпра.

Давайте разом відвідаємо мальовничий куточок Подніпров’я та отримаємо неймовірне задоволення від багатої історії нашого краю!

Екскурсію проводить: Суховій Віталій, історик та філософ, дослідник козацтва та релігії, науковий співробітник ДНІМ ім. Яворницього

Де і коли: Вартість з трансфером до Старого Кодаку: дорослі – 350 грн., діти – 300 грн. Екскурсія триватиме приблизно 4 години. Збір групи біля кас Дніпровського цирку (вул. Січеславська Набережна, 33)

Фото з відкритих джерел.

Раніше ми розповідали,як протягом майже століття змінювався легендарний «Дитячий світ»

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version