Site icon Наше Місто

В Україні офіційно затвердили нову професію: яка зарплата

Професія демінера в Україні - Наше Місто

Український ринок праці поповнився новою, надзвичайно важливою професією – демінер. Національне агентство кваліфікацій схвалило відповідний професійний стандарт, ініційований Міністерством економіки. Це стало черговим кроком до системного вирішення проблеми замінування українських територій, повідомляє «Наше місто» з посиланням на Міністерство економіки України.

Що дає новий стандарт

Гідна оплата праці

Робота демінера є надзвичайно важливою і небезпечною, тому вона гідно оплачується. За даними великих кадрових порталів, зарплата демінера може сягати від 30 000 до 120 000 гривень на місяць, залежно від досвіду, кваліфікації та роботодавця. Зокрема, в сфері оборони демінери-сапери можуть заробляти значно більше.

«Наявність професійного стандарту – це великий крок вперед для галузі гуманітарного розмінування в Україні», – зазначив заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

«Ми вдячні Міністерству економіки за підтримку цієї ініціативи. Новий стандарт відкриває нові можливості для ветеранів і людей з інвалідністю», – додав директор ТОВ «Шериф-Розмінування» Євгеній Антипенко.

Наступним кроком буде розробка освітнього стандарту та акредитація навчальних закладів, які готуватимуть демінерів. Це дозволить створити систему підготовки кваліфікованих фахівців, необхідних для швидкого та ефективного розмінування українських територій.

Поява професії демінера – це важлива віха у відновленні України. Це не лише забезпечить безпеку людей, а й створить нові робочі місця та дасть можливість ветеранам реалізувати себе в мирному житті.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version