Skip to content

У Дніпрі невідомі підпалили авто голови патронатної служби 93-ї ОМБр «Холодний Яр»: що відомо

У Дніпрі невідомі підпалили авто голови патронатної служби 93-ї ОМБр «Холодний Яр»: що відомо

В Україні зростає небезпечна тенденція – на замовлення російських спецслужб у містах все частіше почати виникати навмисні підпали автівок військових. За словами експертів, такі дії спрямовані на залякування українців, та, зокрема, військових. Черговий інцидент стався у ніч проти 8 вересня у Дніпрі. Невідомі підпалили авто голови патронатної служби 93-ї ОМБр «Холодний Яр» Аліни Карнаухової, – пише «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Авто, яке було підпалене невідомими, підрозділ використовував для бойових завдань у Донецькій області.

«Семе тут, в тилу, де військові мали б почуватися спокійно та мати час на відпочинок від постійної напруги та небезпеки, ми отримуємо ніж в спину», — пише у своєму дописі голова патронатної служби Аліна Карнаухова.

За її словами, перші емоції, які вона відчула – це злість та розпач. Аліна розповідає, що не очікувала такого в Дніпрі.

«Це автомобіль патронатної служби. Цим авто ми їздили на полігони, які розташовані безпосередньо біля лінії розмежування, до шпиталів першої ланки», — розповідає жінка.

На жаль, це не перший випадок підпалу автівок у Дніпропетровській області. Подібні інциденти траплялися і раніше, зокрема у Новомосковську.

Наразі поліція почала кримінальне провадження за статтею «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період».

Адвокат Кирило Сидоренко розповідає, що, на жаль випадки відпалу останнім часом продовжують зростати.

«Різні особи вчинюють такі злочини, але, на жаль, ми бачимо, що таких випадків побільшало. І вже на нашій Дніпропетровщині ми бачимо сумну тенденцію. Такі ганебні випадки лише на руку нашому ворогу, і завдяки, мабуть, саме цій підтримці ворога, вчиняються вказані протиправні дії відносно наших захисників», – сказав адвокат.

Він також додає, що наразі у ЗМІ є інформація про те, що часто підпали автівок захисників в Україні вчинюються саме неповнолітніми особами, які через месенджери піддаються на тиск в підкуп ворога.

«Ніби то в якусь гру граючи, вони беруть безпосередню участь і тим самим вчинюють протиправну діяльність проти наших військових. Тобто у кожному випадку є окремі підстави або обставини, які спонукають до підпалу. Але у переважній більшості є матеріальна винагорода за вчинені події», – каже Сидоренко.

Фото: фейсбук-сторінка Alina Karnaukhova.

Нагадаємо, раніше ми писали: Підпал авто військових у Дніпрі: як російські спецслужби вербують підлітків.

Категорія: Війна, Кримінал, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: