Skip to content

Паралімпійський тріумф: спортсмени з Дніпропетровщини здобули 18 медалей

Ксенія Куземко

Тріумф Дніпропетровщини на Паралімпіаді-2024:

Паралімпійські ігри в Парижі завершились. Спортсмени Дніпропетровщини повернулися додому з блискучими результатами: 18 медалей — 4 золотих, 8 срібних, 6 бронзових. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Дніпропетровську обласну раду.

Зазначимо, що Україна посіла почесне 7 місце в медальному заліку у світі.

Тріумф Дніпропетровщини на Паралімпіаді-2024:

Депутатська комісія Дніпропетровської обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту, під головуванням Михайла Кошляка, підтримала з головою ОДА Сергієм Лисаком пропозицію щодо відзначення всіх спортсменів Дніпропетровщини — як олімпійців, так і паралімпійців.

Наші чемпіони та учасники XXXIII Олімпійських та XVII Паралімпійських ігор отримають обласну стипендію за кращі результати:

  • за перше місце — 700 тис грн; 
  • за друге — 500 тис грн;
  • за третє — 300 тис грн;
  • за четверте місце — 150 тис грн.

Усі інші учасники отримають по 100 тис грн. Тренери призерів — 50% від суми підтримки своїх спортсменів, тренери стипендіатів у 150 тис грн – 30%.

«Ці перемоги доводять, що Дніпропетровщина продовжує бути лідером у олімпійських видах спорту, навіть у найскладніші часи для України. Пишаємося кожним із наших спортсменів і тренерів. Вони докладають неймовірних зусиль, щоб прославляти Україну на міжнародній арені», – йдеться у повідомленні.

Тріумф Дніпропетровщини на Паралімпіаді-2024:

Раніше ми писали, плавець з Дніпра став “Найкращим юним спортсменом червня 2024 року” в Україні.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: