Site icon Наше Місто

Психологічна допомога в закладах первинної ланки у Дніпрі: як отримати

Психологічна допомога в закладах первинної ланки у Дніпрі: як отримати

Дніпро є лідером у сфері підтримки ментального здоров’я як дітей, так і дорослих. Сімейні лікарі в міських амбулаторіях мають можливість під час огляду виявляти проблеми з ментальним здоров’ям у пацієнтів та надавати необхідну допомогу. У складних випадках вони направляють пацієнта до психолога або психіатра для більш детального лікування. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Тетяна Прибиток повідомила, що з 2023 року всі центри первинної допомоги почали працювати в межах пакету «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

«У межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя  лікарі первинної ланки надання медичної допомоги – сімейні лікарі, терапевти, педіатри – отримали сертифікати про навчання з ведення поширених психічних розладів та можуть надавати кваліфіковану психологічну допомогу людям із психічними розладами», – сказала Тетяна Прибиток.

Чергова по місту завітала до однієї з амбулаторій центру первинної медико-санітарної допомоги. З 3 квітня 2024 року тут почала працювати кваліфікована психологиня, яка разом із сімейними лікарями надає психологічну підтримку пацієнтам. У закладі функціонує кабінет психолога та облаштований зал для проведення групових занять.

«Ми надаємо допомогу паліативним хворим та їх родичам, людям з посттравматичним стресовим розладом, тривожними станами, внутрішньо переміщеним особам, родинам військових, а також всім категоріям населення, які задекларовані у центрі. У майбутньому в закладі готується програма по роботі з посттравматичним стресовим розладом для військових, які повернуться з війни. А наразі ця програма вже застосовується у групових заняттях з внутрішньо переміщеними особами», – розповіла Ірина, психологиня. Запис до психолога проводиться за направленням сімейних лікарів.

Чергова також оглянула найпростіше укриття в цій амбулаторії.

«Воно забезпечене всім необхідним: питною та технічною водою, місцями для сидіння та вбиральнями. Укриття перебуває під охороною та доступне для пацієнтів і жителів прилеглих будинків», — зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської.

Нагадаємо, раніше ми писали: Що приховує тіло: як у Дніпрі під час війни врятувати психічне здоров’я.

Читайте також: У Дніпрі на наступному тижні заплановано масштабне відключення газу.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version