Site icon Наше Місто

У яких областях України найбільше переселенців: дослідження

В каких областях Украины больше всего переселенцев: исследование

Станом на сьогодні в Україні зареєстровано понад 4,6 мільйона людей, вимушених покинути свої домівки через війну. Серед них понад 915 тисяч – це діти. Кореспондент «Наше місто» розповість у яких областях найбільше зареєстровано ВПО з посиланням на публікацію Інформаційно-обчислювального центру Мінсоцполітики

Де в Україні найбільше переселенців

Найбільше внутрішньо переміщених осіб в Україні нині проживає на Донеччині. Їх кількість перевищує півмільйона людей. Харківщина, Дніпропетровщина, Луганщина та Київ також входять до п’ятірки областей з найбільшою кількістю ВПО.

Натомість найменше переселенців зареєстровано у Волинській, Рівненській та Херсонській областях, а також в Автономній Республіці Крим.

Статистика по областях:

Дані вказані станом на 5 вересня 2024 року.

Вікова характеристика переселенців

Серед внутрішньо переміщених осіб найбільше дітей та літніх людей. Найчисельнішими віковими групами є неповнолітні (915 тис.), люди віком 61-70 років (727 тис.), 31-40 років (понад 660 тис.) та 51-60 років (584 тис.). Жінки становлять майже 60% від загальної кількості переселенців.

Додамо, що серед переселенців зареєстровано 124 265 безробітних осіб, ще одна велика категорія – це люди з інвалідністю, їх кількість – 109 122 особи.

Нагадаємо, раніше ми писали, новий дім для маріупольців: як Дніпро допомагає відновити життя.

Також ми писали, допомога переселенцям: як зміняться виплати 2025 року.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version