Site icon Наше Місто

Коли українці святкують Різдво Пресвятої Богородиці 2024 року

Коли українці святкують Різдво Пресвятої Богородиці 2024 року

З минулого вересня Православна Церква України та Українська Греко-Католицька Церква перейшли на новий літургійний календар. Цей перехід призвів до того, що більшість важливих церковних свят тепер відзначаються на два тижні раніше. Зокрема, свято Різдва Пресвятої Богородиці, яке традиційно святкували 21 вересня за старим календарем, з 2023 року відзначається 8 вересня, і ця дата залишиться незмінною й надалі. Кореспондент «Наше місто» розповість, що не можна робити у цей день, аби не накликати горе.

Історія свята

Різдво Богородиці – це одне з головних церковних свят, яке відзначає народження Матері Ісуса Христа та має стародавні релігійні корені. Ще до народження Діви Марії пророки передбачали цю подію і згадували у священних текстах.

Марія народилася в сім’ї праведних Йоакима й Анни, які довго молилися про дітей. Нарешті ангел сповістив їм, що скоро в них народиться донька, яка буде особливою і стане Матір’ю Спасителя.

Подружжя обіцяло присвятити свою дочку Господу, тому коли Марії виповнилося три роки, її відвели до Єрусалимського храму.

Що не можна робити

На Різдво Пресвятої Богородиці існують певні заборони, яких слід дотримуватись. Не варто робити наступне

Жінкам не рекомендується сваритися зі свекрухою, адже це може надовго зіпсувати відносини. Окрім цього, після свята вже не рекомендується копати картоплю.

Хоча великі свята асоціюються з радощами, а не з сумом, відвідування кладовища церквою не забороняється.

Раніше ми писали, день осіннього рівнодення в Україні 2024: коли ця дата та чим вона особлива.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version