Site icon Наше Місто

У Дніпрі розповіли про організацію харчування у школах міста

У Дніпрі розповіли про організацію харчування у школах міста

У майже всіх школах Дніпра учні харчуються за допомогою кейтерингових послуг. Тому школярі мають можливість харчуватися різноманітними готовими стравами у ланч-боксах. Як цього року харчуватимуться учні у Дніпрі, – розповість «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Тетяна Кирюша з Дніпра, мама двох дітей, які навчаються в гімназії № 46. Вона розповідає, що діти харчуються у гімназії під час навчання і залишаються задоволеними як кейтерингом, так і якістю страв, які їм подають.

«Ми обрали харчування у ланч-боксах. Молодша — вибаглива до їжі. Вирішила, що вона вегетаріанка. Ми підтримали її у цьому. Але вважали, що не буде достатньо у ланч-боксі. Проте кількості їжі, яку подають, — салат, каша, овочі, фрукти та напій — доні вистачає. За пʼять днів навчання не було жодних нарікань. Старший полюбляє мʼясне, і його теж вистачає у боксі. Ба більше, я — представниця бракеражної комісії. Можу сама скуштувати їжу, роздивитись бокс. Тому мене усе влаштовує», — сказала Тетяна Кирюша. 

Цього навчального року 149 із 151 навчального закладу отримують харчування через кейтеринг, тобто доставку готових страв до закладів освіти.

«Послуги з організації харчування надають на підставі договорів, які укладені за результатами проведення процедури закупівлі департаментом гуманітарної політики з постачальником послуг. Цьогоріч у нас постачальниками послуг є дві компанії. Одна з них – це ТОВ «Олімпіус Консалт», інша – ТОВ «Контракт Продрезерв 5». Постачання послуг «Олімпіус Консалт» здійснюється за моделлю організації харчування «Фабрика-кухня», тобто їжу готують на фабриці кухні і привозять до закладів освіти. Компанія ТОВ «Контракт-Продрезерв-5» використовує опорні кухні, тобто готує їжу у закладі освіти  для дітей цього закладу та з інших закладів освіти», — уточнила Інна Васильєва, завідувачка сектору соціального захисту відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради.

У гімназії № 46 харчування за моделлю «Фабрика кухня». 

«Для нас це оптимально, адже у школі харчуються більше у першу зміну 700 учнів. У другу — 150. До того ж у 46-й гімназії здобувають освіту й учні школи № 6. Торік ми теж обрали такий вид подачі їжі», — зазначила директорка гімназії № 46 Олена Міроненко.

Готові ланч-бокси доставляють у вантажівках з рефрижератором, де температура +3, +5 градусів.

«Далі ємності ставлять у холодильні камери шкільної їдальні. Завжди є два бокси – «холодний» та «гарячий». На кожному – маркування з датою приготування. Гарячий треба підігріти, а холодний — салат. Усі продукти збирають у ланч-бокс й відправляють у холодильник шокового охолодження. Там за лічені хвилини їжа охолоджується до температури +3, +5 градусів за Цельсієм», — прокоментувала Ольга Бикан, представниця компанії «Олімпіус-Консалт».

Постачальники послуг складають меню відповідно до умов укладених договорів. Обов’язковою вимогою є відповідність нормам Постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24 березня 2021 року.

Нагадаємо, раніше ми писали: Новий навчальний рік у Дніпрі: як місто модернізує школи.

Читайте також: Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: як у місті дбають про безпеку дітей та педагогів.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version