Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Іграшки лікують душу: історія майстрині хенд мейду з Маріуполя, яка стала дніпрянкою

Супрун Юлія

майстриня хенд мейду Світлана

Цю жінку часто можна побачити у Дніпрі на набережній. Світлана сидить у компанії іграшок, зроблених власними руками. Деякі мають дуже велике сходство із своїми прототипами, тому пройти позв, не помітивши їх, майже неможливо. Історію жінки дізнавалось “Наше місто”.

Іграшки від майстрині, яка втікла з Маріуполя
Іграшки від майстрині, яка втікла з Маріуполя. Фото: НМ

Світлана евакуювалася до Дніпра з Маріуполя у перший рік війни. Вона – майстриня з хенд мейду – виготовляє валяні з вовни іграшки. До війни у жінки був свій міжнародний онлайн магазин та замовлення з багатьох країн. А на початку війни, коли вона ще знаходилась у Маріуполі, магазин заблокували, тому що її рідне місто вже пов’язували з росією. 

Світлана - переселенка з Маріуполя
Світлана – майстриня хенд мейду. Фото: НМ

В Маріуполі в дах нашого будинку прилетів снаряд, а моя рідна сестра загинула під час обстрілу. Вона мешкала у самому центрі Маріуполя у квартирі на 9-му поверсі. Як раз у центрі були найстрашніші бої. Вже всі будинки навколо розбомбило, а їхній тримався до останнього. Будинок вціліл, а сестра загинула від уламка, коли пішла по воду. З водою у Маріуполі була велика проблема і ворог обстрілював місця, де люди намагалися набрати води, – згадує Світлана.

У Маріуполі залишається 83-річна мама Світлани, яка прикута до ліжка. Донька кожного дня зв’ язується з нею через Телеграм. 

Це моя біль, я повинна бути поруч з мамою, а я не можу туди поїхати і перевезти її теж неможливо, – каже Світлана.

Зараз хенд мейд – це більше її хобі, дохід від продажу несуттєвий. Проте улюблене заняття допомагає заспокоїтись та підтримувати підірваний війною психічний стан.

Іграшки від майстрині, що втікла з Маріуполя
Іграшки від майстрині, що втікла з Маріуполя

Нагадаємо, раніше ми писали, як працює у Дніпрі єдиний в Україні центр для маломобільних переселенців.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: