Site icon Наше Місто

Допомога переселенцям: як зміняться виплати 2025 року

Помощь переселенцам: как изменятся выплаты в 2025 году

Внутрішньо переміщені особи в Україні, тобто люди, які змушені були залишити свої домівки через війну, мають право на отримання матеріальної підтримки від держави. Чи будуть їх продовжувати виплачувати у 2025 році, читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на Укрінформ.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, що Міністерство соціальної політики працює над тим, щоб запровадити більш універсальну базову соціальну допомогу.

Міністерство соціальної політики підтвердило, що і надалі надаватиме підтримку тим, хто найбільше в цьому потребує. Це стосується, зокрема, пенсіонерів, людей з інвалідністю та громадян з низьким рівнем доходів.

«Допомогу для ВПО залишаємо, будемо її подовжувати для вразливих категорій, для людей пенсійного віку, для людей з інвалідністю, для тих, у кого маленький дохід. Тобто ці категорії людей далі отримуватимуть підтримку в 2 – 3 тисячі гривень, але паралельно створюватимемо нові, більш універсальні види допомоги», – повідомила вона.

За словами Міністра, розмір виплат для внутрішньо переміщених осіб залишається незмінним. Дорослим виплачують 2000 гривень, а дітям та особам з інвалідністю – 3000 гривень.

«Ми тепер цю суму почали виплачувати на родину, на домогосподарство. Коли ми говоримо про класичну родину з чотирьох людей, підтримка становитиме 10 тисяч: на двох дітей по 3 тисячі, на двох дорослих по 2 тисячі. І це вже зовсім інша, доволі відчутна сума», – зазначила Жолнович.

Раніше ми писали, як Дніпро допомагає маріупольцям: переселенці з приморського міста знайшли тут другий дім.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version