Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дівчина, яка бажає безрусн@вих снів: хто моніторить DNIPRO_Тривоги

Дарина Сухоніс

Ви замислювались хто сидить по ту сторону моніторінгових чатів, які сповіщають про ракети і обстріли? Це Даринка. Засновниця і адміністраторка пабліку DNIPRO_Тривоги Дівчина його створила для своїх близьких, а сьогодні він допомагає багатьом людям, передає “Наще Місто”.

“Я спочатку зробила це заради своїх двох доньок, аби розуміти, що вони по сигналу тривоги в укритті. Вони навчались офлайн. А потім вже почали підписуватись люди, дізнаватись”, – зазначає Дарина.

У дівчини двоє дітей, чоловік цивільний і не придатний до служби. Вся родина давно допомагає військовим ще до початку повномаштабного вторгнення\ фото з особистого архіву

Фото Валерій Кравченко

“Інформація від ППО, від моніторінгових чатів, з багатьох джерел. Але головна місія для мене не тільки інформування про небезпеку, але і заспокоїти. Я кажу – уявіть ніби я поруч і вас обіймаю”, – каже Дарина. Також спільнота допомагає закривати військові збори та займається волонтерством.

Фото Валерій Кравченко

У Даринки є фірмова фраза – вона бажає підписникам “безруснявих” снів. Сьогодні в команді є ще два адміністратори. Але починала дівчина сама – безсонні дні і ночі. Але вона наголошує – це дрібниці, порівняно з тим, як на передовій нашим захисникам.

Фото з особистого архіву

Іноді дівчина мониторить паблік на роботі – вона адміністраторка спортивного клубу “Горіх”. У минулому тренерка. На роботі її діяльність підтримують та заохочують.

Фото Валерій Кравченко

До речі, це вперше в студії програми “Історії Війни” зустрілись дві Даринки. Тому всі, хто дивились програму – загадайте бажання! Воно сьогодні у всіх нас одне!

Це світлина з Азовського моря до повномаштабного вторгнення. Дарина мріє після перемоги і деокупації поїхати сюди знову з родиною.

“Я вірю, що так і буде. На все свій час”, – каже вона.

Раніше ми розповідали, що у Дніпрі у сквері Героїв встановили 15 тригранних стел, присвячених загиблим захисникам

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: