Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі попрощалися з керівником театру опери та балету Костянтином Пінчуком

У Дніпрі попрощалися з керівником театру опери та балету з Костянтином Пінчуком

На п’ятдесят сьомому році пішов з життя Костянтин Пінчук, керівник Дніпровського академічного театру опери та балету. Він очолював культурний заклад з 2018 року. Був досвідченим керівником, організував безліч концертів, фестивалів та вистав. Його внесок у культурне життя Дніпра – важко переоцінити, розповідають колеги Костянтина Михайловича, пише «Наше місто».

У перші дні війни він зміг консолідувати колектив, створив на базі театру цілий волонтерський штаб, який допомагав переселенцям та військовим на фронті.

Завдяки йому на  провідних світових сценах не раз підіймався прапор України, адже він організував гастролі оперного театру у Сполучених штатах, Китаї та в Європі.

Напередодні третього вересня Костянтину Михайловичу стало погано, його забрала з власної квартири швидка. Лікарі намагалися врятувати чоловіка, але хвороба виявилася сильнішою.

Детальніше у нашому сюжеті.

Раніше ми писали, 29 серпня 2024 року пішов з життя Володимир Горпинич – доктор філологічних наук, професор, видатний мовознавець, педагог, заслужений діяч науки і техніки України (1995). Він з 1996 до 2020 року працював на посаді професора кафедри української мови Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: