Skip to content

Чи є ризик наступу на Дніпропетровщину: відповідь експерта

Чи можливий наступ на Дніпропетровщину: відповідь експерта

На цей час говорити про можливість перекидання бойових дій на територію Дніпропетровської області є передчасно. Наразі ситуація залишається загостреною в інших районах, зокрема на Покровському та Курахівському напрямках. Експерт у коментарі РБК-Україна розповів про можливі загрози для області, – пише «Наше Місто».

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, що хоча загроза дійсно існує, наразі ситуація не є критичною для Дніпропетровщини.

«Я б сказав, що зараз про це говорити передчасно. Давайте почекаємо. Чому я так кажу? Тому що ситуація наступна. Річ у тому, що зараз всі бачать вже бої за Покровськ. І дійсно, якщо ми подивимося на мапу, загрози зросли, цього не можна спростовувати», – сказав Мусієнко

Експерт звернув увагу на нещодавні події, зокрема на успіхи українських військ у районі Новогродівки, що свідчить про зміщення російської уваги на південь, зокрема на Селидове.

«Відповідно я думаю, що враховуючи те, що за час повномасштабної війни Росія не проводила таких операцій без охоплюючих ударів – Бахмут, Авдіївка… Що це означає? Їм треба йти з флангів, вони будуть намагатися брати в напівоточення, або оточення, перерізаючи логістику, створюючи нам проблеми та виклики. А яким чином це можна зробити, якщо будуть удари в лоб? Ніяк, фронтальними теж», – зазначив експерт.

Експерт додав, що в разі флангових атак росія може спробувати обійти наші позиції через північний фланг, що ускладнить ситуацію.

«Курахове, як на мене, недооцінена загроза, тому що зараз про Покровськ говорять, але там є виклики для наших сил, хоча там хороші лінії оборони. І на північ Росія може піти через Мирноград, ось так через північний фланг пробувати атакувати на Покровськ. І тоді вже може бути битва за Покровськ. Тобто навряд чи без того, щоб розвинути якісь флангові операції, вони підуть в лоб. А якщо підуть в лоб, то будуть отримувати потужну відсіч», – пояснив Мусієнко.

Згідно з прогнозами, приблизно в середині вересня стане зрозуміло, чи буде наступна генеральна битва за Покровськ, або ж бої триватимуть на підходах до міста.

«Це дуже важливо, тому що чим довше бої на підходах, тим більше ворог знесилюється, тим менше сил буде для міських боїв. Це має визначальне значення. І з яких боків куди вони будуть наступати. Тому що є в нас ще Курахове, Вугледар. Там теж ситуація важка. Там ще і за Селидове, південний фланг, триває боротьба», – додав він.

За словами Мусієнка, поки що рано говорити про бої в Дніпропетровській області. Експерт зазначив, що необхідно бути готовими до різних сценаріїв, і область, ймовірно, також проводить підготовку, однак на цей момент стверджувати це передчасно.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі розповіли, як отримати військово-обліковий документ з QR-кодом на порталі «Дія».

Читайте також: Дніпровський волонтер про поїздку в Курську область, донати та критику.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: