Site icon Наше Місто

Як зрозуміти, що у вас підвищений рівень холестерину у крові

Перші ознаки підвищеного холестерину

Холестерин є необхідною речовиною, яка допомагає будувати здорові клітини в нашому тілі. Але коли його надто багато, це може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, такя, як інсульт або серцевий напад. Які перші ознаки підвищеного холестерину, журналістам «Наше місто» розповів сімейний лікар.

У більшості випадків високий холестерин ніяк не проявляється і виявляється під час здачі аналізу крові на ліпідний профіль. Але є деякі зовнішні ознаки підвищеного холестерину у жінок і чоловіків.

– Є клінічні симптоми, – сказав Сергій Петрович – сімейний лікар. – Це зовнішні ознаки передчасного старіння, рання сивина, зниження еластичності шкіри, жирові горбки жовтого кольору на повіках. Крім того, може спостерігатися підвищений ріст волосся на вушних раковинах. 

Підвищений холестерин може призвести до утворення атеросклеротичних бляшок на стінках артерій серця, що може спричиняти стенокардію на біль у грудях. 

Через погіршення стану артерій також може підвищуватися артеріальний тиск і з’являтися інтермітуюча кульгавість, що спричиняє болі в ногах під час ходіння та фізичної активності. 

– До 40 років людина має хоча б раз на рік перевіряти рівень холестерину, – попередив сімейний лікар. – Але, якщо є супутні захворювання, то тоді це потрібно робити двічі на рік.

Щоб скоригувати рівень холестерину, зверніться до лікаря. Він призначить спеціальні препарати для зниження рівня холестерину у крові. Також у лікаря можна отримати рекомендації щодо харчування та способу життя.

Фото: НМ та з відкритих джерел.

Читайте також: Лікарка з Дніпра розповіла, чому ми реагуємо на зміни погоди і як з цим боротися

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version