Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дніпро став рідним містом: переселенка розповіла про роботу в УСЗН

Робота Прозорого офісу у Дніпрі

Лівобережне управління соціального захисту населення, що розташоване у зручному для мешканців Дніпра «Прозорому офісі», стало справжнім центром соціальної підтримки для тисяч містян та ВПО.

Пані Інна приїхала до Дніпра у квітні 2022 року з міста Попасна, що на Луганщині. А вже через місяць влаштувалася на роботу до Лівобережного управління.

Інна Назаревич – головна спеціалістка відділу прийняття рішень та призначення соціальної допомоги

-Коли приїхала, все довелося починати з початку, – зізнається Інна Назаревич – головна спеціалістка відділу прийняття рішень та призначення соціальної допомоги. – Стала на облік, як ВПО, отримувала допомогу, знайомі допомогли орендувати квартиру. Потім знайшла роботу в управлінні. До цього, у Попасній, я працювала у суді. Там теж була робота з людьми, косультації. Тому мені було не складно, швидко звикла. Колектив чудовий, у нас гарні взаємини. Я у Дніпрі живу вже третій рік, тут мої діти і чоловік, це місто стало для нас рідним.


Широкий спектр послуг – понад 76 адміністративних процедур соціального характеру та понад 300 адміністративних процедур- робить Прозорий офіс універсальним помічником для кожного, хто потребує допомоги. Від призначення державних соціальних допомог та компенсацій за державними та місцевими програмами до надання консультацій та оформлення необхідних документів прописки/виписки, отримання паспорту,консультацій з питань працевлаштування та призначення пенсій– тут готові допомогти в будь-якому питанні.

Ірина Малюк, головна спеціалістка відділу прийому Лівобережного УСЗН

-З 2014 року Лівобережне управління зареєструвало 56 тисяч ВПО, – повідомила Ірина Малюк, головна спеціалістка відділу прийому Лівобережного управління соціального захисту населення Дніпровської міськради. – Управління надає адміністративні послуги соціального характеру. На обліку понад 100 тисяч осіб різних категорій. Це ВПО, особи з інвалідністю, люди похилого віку, ветерани війни, багатодітні сім’ї та інші. 

Для ВПО тут створені всі умови: оформлення довідок, призначення допомоги на проживання. Представники пільгових категорій можуть отримати продуктові набори.

В УСЗН створені всі умови для відвідувачів

-У зв’язку з тим, що зараз триває активна евакуація з Соледарської та Покровської громад Донецької області, до нас звернулося близько 430 осіб, – додала Ірина Малюк. – Ми видаємо їм довідки ВПО та призначаємо виплати на проживання. Ми розуміємо, наскільки важливим є відчуття підтримки для людей, які вимушено покинули свої домівки. Тому ми надаємо максимально швидку та якісну допомогу всім, хто до нас звертається.

Щоб скористатися послугами Лівобережного управління соціального захисту населення, необхідно звернутися до Прозорого офісу за адресою: проспект Слобожанський, 8. При собі необхідно мати документи, що підтверджують право на отримання соціальних послуг.

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: