Skip to content

Чому у Дніпрі частіше застосовують екстрені відключення світла: відповідь ДТЕК

Чому у Дніпрі частіше застосовують екстрені відключення світла: відповідь ДТЕК

У країні останнім часом знову активно вимикається світло. Проблеми з електропостачанням виникли через ворожі обстріли енергетичної інфраструктури. Зокрема, 26 серпня енергосистема країни пережила найбільшу велику ракетно-дронову атаку. У Дніпрі окрім графіків діють також і екстрені відключення. Чому саме – розповіли у прес-службі ДТЕК, пише «Наше Місто».

ДТЕК повідомляє, що Україна наразі не може виробляти достатню кількість електроенергії для забезпечення всіх споживачів одночасно, що призводить до частих аварійних ситуацій та екстрених відключень світла.

Під час таких відключень електроенергія може зникати без попередження, оскільки енергетики не мають можливості заздалегідь передбачити необхідність цих дій. Екстрені відключення відбуваються раптово, щоб захистити систему від перевантаження, на що є лише до 10 хвилин.

«Екстрені відключення – це завжди несподівано. Це відбувається лише тоді, коли потрібно негайно захистити систему від перевантаження. Щоб уникнути серйозних аварій є до 10 хвилин», – зазначили в ДТЕК.

Команду на застосування екстрених відключень дає «Укренерго» операторам системи розподілу або обленерго, після чого енергетичні компанії інформують своїх абонентів про аварійні обмеження споживання.

У компанії також додали, що всі енергетики країни працюють цілодобово, щоб відновити цілісність і стабільність енергосистеми.

Нагадаємо, раніше ми писали: У ДТЕК прокоментували численні скарги мешканців Дніпра стосовно частих відключень світла.

Читайте також: У Дніпропетровській області перевіряли “справедливість” графіків відключення електроенергії.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: