Skip to content

Виплати ВПО 2024: чи продовжили допомогу переселенцям з 1 вересня

Ксенія Куземко

Выплаты ВПЛ 2024: продлили ли помощь переселенцам с 1 сентября

Уряд вирішив продовжити фінансову підтримку частини внутрішньо переміщених осіб після 1 вересня. Зокрема, пенсіонери, люди з інвалідністю та діти-сироти зможуть отримувати виплати на проживання ще протягом наступних шести місяців. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на постанову від 30 серпня 2024 року № 989.

Згідно з документом, без додаткового звернення на наступний шестимісячний період продовжені виплати:

  • Отримувачі пенсій, розмір яких не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму (9 444 гривень), можуть розраховувати на продовження виплат на наступний шестимісячний період без подальшого звернення.
  • Особам з інвалідністю I чи II групи, дитям з інвалідністю віком до 18 років, дитям з важкими захворюваннями.
  • Дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа віком до 23 років, зокрема таким, які перебувають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, а також батькам-вихователям, прийомним батькам та опікунам (піклувальникам).

Іншим претендентам для продовження виплат потрібно подати заяву.

Виплати для ВПО

Внутрішньо переміщені особи, які були змушені покинути свої домівки через війну, отримують від держави грошову допомогу для покриття витрат на проживання. Розмір цієї допомоги залежить від категорії особи: для людей з інвалідністю та дітей передбачено 3000 гривень; для інших – 2000 гривень.

У 2024 році уряд ухвалив рішення посилити вимоги для отримання цієї допомоги. Проте, для певних категорій громадян, зокрема осіб з інвалідністю, пенсіонерів, дітей-сиріт та їхніх опікунів, було прийнято рішення про автоматичне продовження виплат на шість місяців без необхідності подавати додаткові документи.

Раніше ми писали, паліативна допомога у Дніпрі: як місто піклується про найвразливіших.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: