Skip to content

Вересень буде дуже теплим: метеоролог розповів, коли прийде похолодання

Ксенія Куземко

Сентябрь будет очень теплым: метеоролог рассказал, когда придет похолодание

На початку вересня погода порадує нас аномальним теплом та відсутністю опадів. Осіннє похолодання, за прогнозами, почнеться лише у 20-тих числах місяця. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на українського метеоролога Ігоря Кібальчича.

Вересень є місяцем перехідного сезону, що характеризується поступовим зниженням температури повітря та зменшенням грозової активності. Синоптичні процеси в цей період також зазнають суттєвих змін. Середньомісячна температура повітря в Україні у вересні зазвичай коливається від +13 до +17 градусів за Цельсієм, а на півдні може досягати +18-20 градусів. Однак, кліматичні умови можуть суттєво відрізнятися в окремі роки, коли температура може підніматися до +33,8 градусів або опускатися до -8 градусів. Заморозки, як правило, спостерігаються у другій та третій декадах вересня.

Згідно з його прогнозом, опади у цей період очікуються переважно на півдні країни, а зниження температури повітря відбудеться у третій декаді місяця.

«Згідно з прогнозами, після 13-16 вересня над Європою сформується атмосферна система, яка призведе до зниження температури в Україні. Очікується, що погода стане більш осінньою, а середньодобові температури повітря наблизяться до кліматичної норми. Хоча ймовірність опадів зросте, їхня кількість буде недостатньою для повного відновлення водного балансу, особливо в північних та східних областях, де посуха вже триває тривалий час. Крім того, в цих регіонах прогнозуються суховії та збережеться висока пожежонебезпечність. Карпати та південні регіони отримають більше опадів, але й там кількість дощів буде нижчою за норму», – прогнозує метеоролог.

Синоптики припускають, що перші заморозки в цьому році можуть з’явитися лише в останню декаду вересня. Найімовірніше, вони торкнуться північно-західних областей, зокрема Полісся, а також високогірних районів Карпат.

Раніше ми писали, у Дніпрі виявили жука, який ніколи не їсть.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: