Site icon Наше Місто

Коли в Україні відзначатимуть День вчителя у 2024 році: дата та історія свята

Когда в Украине будут отмечать День учителя в 2024 году: дата и история праздника

У 2024 році українці відзначатимуть День вчителя в першу неділю жовтня. Це традиційне свято, присвячене всім працівникам освіти. Це свято, коли ми відзначаємо внесок педагогів у навчання та виховання дітей. Кореспондент «Наше місто» розповість історію свята та на яку дату воно припадає у цьому році.

Цьогоріч, 6 жовтня, українці відзначатимуть професійне свято всіх педагогів – День вчителя. Згідно з усталеною традицією, це свято завжди припадає на першу неділю жовтня, стаючи нагодою висловити вдячність усім, хто присвятив своє життя навчанню та вихованню підростаючого покоління.

Історія свята

Історія Дня вчителя бере свій початок у Бразилії. Саме там, у невеликій шкілці міста Сан-Пауло, вперше відзначили це професійне свято. А початок поклала історична подія: майже два століття тому бразильський імператор Педро I підписав указ, який зобов’язав кожне поселення відкрити школу для навчання дітей. Це стало значним кроком у розвитку освіти в країні.

Перше святкування Дня вчителя відбулося у 1947 році. Учителі та їхні вихованці влаштували незабутнє свято, наповнивши його теплом, щирими побажаннями та смачною домашньою випічкою.

В Україні ж традиція відзначати День вчителя з’явилася значно пізніше, близько 29 років тому.

Раніше ми писали, 17-річний дніпрянин Сергій Новиков керує платформою «Постріл помсти».

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version