Skip to content

Встановив генератор у гаражі: у Дніпропетровській області чоловік отруївся чадним газом

Ксенія Куземко

Встановив генератор у гаражі: у Дніпропетровській області чоловік отруївся чадним газом

У ніч на 30 серпня в Кам’янському трапилася трагічна подія. Чоловік, перебуваючи в гаражному кооперативі, отруївся чадним газом, який виділявся від працюючого генератора. Внаслідок отруєння він втратив свідомість і впав у кому. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку медика Лариси Биданцевої.

Коли медики прибули на місце події, вони виявили, що потерпілий 44-х років здійснював зварювальні роботи в гаражі з працюючим генератором при частково закритих воротах.

Охоронець, помітивши незвичне світло, що виходило з гаража, вирішив перевірити, що там відбувається. У оглядовій ямі він виявив чоловіка, який лежав без свідомості. На місце події негайно викликали медиків. Після проведення необхідних маніпуляцій, лікарі діагностували у потерпілого отруєння чадним газом і госпіталізували його до реанімаційного відділення у комі першого ступеня. Завдяки оперативній медичній допомозі стан чоловіка почав поступово покращуватися.

Медичні працівники попереджають про небезпеку отруєння чадним газом, яке може виникнути при використанні генераторів та інших приладів. Вони настійливо рекомендують дотримуватися всіх правил безпеки під час роботи з цим обладнанням, аби уникнути тяжких наслідків для здоров’я.

Зазначимо, законодавство дозволяє використання генераторів за умови дотримання норм ДСНС, а саме з дотриманням вимог щодо:

  • Майданчику — має бути рівним, бажано з навісом для захисту від опадів;
  • Розміщення установки за щонайменше шість метрів від інших будівель, авто тощо, або за один метр від суцільних негорючих стін без вікон (хоча деякі підприємці розміщують установки на значно меншій відстані і навіть впритул до стін);
  • В окремому технічному просторому приміщенні з вентиляцією;
  • Виконання вимог правил безпеки експлуатації.

Раніше ми писали, як уникнути плати за медичні послуги в державних лікарнях: коментар голови НСЗУ.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: