Skip to content

У Дніпрі відкрився новий ліцей

У Дніпрі відкрився новий ліцей

У Дніпрі відбулося урочисте відкриття нового ліцею з безпековим та національно-патріотичним спрямуванням, створеного за підтримки Міністерства внутрішніх справ. Перший дзвоник пролунав для юнаків і дівчат, які вирішили присвятити своє майбутнє захисту країни, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу ДніпроОВА.

На церемонії відкриття були присутні начальник ДніпроОВА Сергій Лисак та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Вони вручили першокурсникам їхні перші погони та шеврони, символічно підкресливши початок нового етапу в їхньому житті.

«Ще 9 місяців тому це була ідея, бажання підтримати сімʼї наших захисників. Усією командою МВС щодня працювали над реалізацією задуму, вірили в результат. Під час вступної кампанії ми отримали понад 1200 анкет від бажаючих навчатися в ліцеях. І вже зараз 465 дітей з усіх куточків України пройшли вступний курс ліцеїста», – зазначив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Проєкт уже реалізовано у чотирьох містах: Києві, Вінниці, Івано-Франківську та Дніпрі, а незабаром відкриється ще один ліцей у Кривому Розі. У таких навчальних закладах першочергово будуть навчатися діти загиблих, поранених, зниклих безвісти, полонених військовослужбовців та співробітників системи МВС, а також сини та доньки воїнів ЗСУ.

«150 молодих, завзятих, розумних, вмотивованих. Сповнених натхнення, впевненості та цікавості до життя. Сьогодні вони розпочали навчання. У Дніпрі привітали новоспечених ліцеїстів, які вже обрали свій шлях. В майбутньому вони зможуть стати правоохоронцями, рятувальниками або військовими. Відважними патріотами своєї країни», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Серед присутніх на заході була пані Марина, яка прийшла підтримати свого 15-річного сина Кирила.

«Хвилюючий день. Емоції переповнюють. Наш тато поліцейський. Син також свідомо вирішив обрати цю професію. Адже прагне стояти на захисті правопорядку», – сказала жінка.

Також серед ліцеїстів була 15-річна Єлизавета, яка висловила своє бажання бути сумлінною ученицею і показати власним прикладом, як важливо захищати свою країну та любити рідну землю.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі для 93 тисяч школярів пролунав Перший дзвоник 2024.

Фото: прес-служба ДніпроОВА.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: