Site icon Наше Місто

Найкраща стрільчиня роти: історія снайперки та бойової медикині з ТрО Дніпра

Найкраща стрільчиня роти: історія снайперки та бойової медикині з ТрО Дніпра

Одна з військовослужбовиць 108-ї бригади ТрО – Марина, відома також під бойовим псевдонімом «Лібра». Вона є справжньою героїнею нашого часу. Жінка захищає країну і має безліч талантів: від майстра спорту з акробатики до парамедика, кінолога, влучного стрільця та інженера-фізика за освітою. Її історію розповіли у фейсбук-сторінці бригади, – пише «Наше Місто».

Шлях Марини до армії розпочався ще в дитинстві, коли на уроках ДПЮ вона вперше взяла в руки гвинтівку. Ця пристрасть до стрільби не згасла з роками, і в 2015 році, після проходження ізраїльського антитерористичного курсу, вона повернулася до цієї справи з новими силами. Марина стала справжнім професіоналом, пройшовши снайперські курси та придбавши власну зброю. Її позивний «Лібра» народився випадково, але точно відображає її влучність – «королева двісті двадцять третього калібра». Побратими пишаються служити разом з нею і вважають її найкращим стрільцем роти.

З 2016 року Марина активно працює в зоні АТО як інструктор з тактичної медицини, а з початком повномасштабного вторгнення її запросили стати бойовим медиком роти. Її знання та досвід стали незамінними на полі бою, де вона супроводжує снайперів і виконує важливі завдання.

Окрім стрільби та тактичної медицини, Марина захоплюється кінологією. Це захоплення почалося ще в дитинстві, коли їй подарували німецьку вівчарку «Айкор». Вона пройшла безліч курсів і навіть змогла перетворити своє хобі на додатковий заробіток ще в університетські роки.

Також «Лібра» встигла написати кандидатську дисертацію на тему: «Математичне моделювання електричних процесів кори головного мозку». Наразі Марина захищає Україну, твердо вірячи у нашу перемогу та роблячи все можливе, щоб наблизити цей день.

Нагадаємо, раніше ми писали: Встановив прапор у звільненому селі на Донеччині: історія військового з ТрО Дніпра.

Фото: фейсбук-сторінка 108 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version