Site icon Наше Місто

Лев приносить удачу: що приховує скульптура у популярному парку Дніпра

лев у парку Дніпра

У Дніпрі близько півстоліття центральний вхід до парку Шевченка охороняє металевий лев. Кілька поколінь дніпрян мають у сімейних архівах фото біля цієї скульптури, а студенти терли леву ніс, вважаючи, що це допоможе на іспиті, пише “Наше місто”.

Металевий лев з’явився на алеї біля центрального входу у парк Шевченко у 1976 році і одразу став популярним місцем для фотографування та зустрічей. Цар звірів сидить на постаменті і споглядає навколишній світ мудрими очима. Про це нагадують старі фото.

Більшість мешканців Дніпра мають в архиві фото з левом. Фото: ФБ-група “Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро”

Студенти Дніпра особливо поважали лева. Вони вірили, що перед сесією необхідно потерти його ніс чи лапу, щоб успішно скласти іспити. Ця традиція передається з покоління в покоління. Натертий ніс та лапа відполіровані до блиску, також як і спина лева. Схоже, що сідали на неї для фото ще частіше, ніж просили удачі на іспитах.

Лев охороняє парк з 1976 року. Фото: ФБ-група “Катеринослав-Дніпропетровськ-Дніпро”

Автором фігури лева був місцевий скульптор Юрій Павлов, який також створив скульптуру для фонтану “Муза” біля театру опери та балету, а також барельєфи на фасаді театру імені Шевченка, пам’ятник воїнам-афганцям “Вибух пам’яті”, пам’ятник “Форсування Дніпра” та інше.

Нагадаємо, раніше ми писали, як 56 років тому виглядав популярний готель Дніпра

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version