Skip to content

ОФІЦІЙНО Заради порятунку життів військових працівники Дніпровської міської ради здали кров

Заради порятунку життів військових працівники Дніпровської міської ради здали кров

«Здай кров – врятуй життя». До такої акції долучились працівники Дніпровської міської ради. Її приурочили до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за Незалежність і територіальну цілісність України, пише «Наше місто» з посиланням на міську владу.

Серед донорів – Сергій. Хлопець з 2014 року здає кров, аби допомогти бійцям. На його рахунку зо два десятки донацій, остання з яких була у лютому 2024.

«Це взагалі не болісно, і це важливо, адже це найменше, що ми можемо зробити. Бо наші захисники проливають свою кров в окопах. Тож і ми маємо, хоча б у такий спосіб, їх підтримати, допомогти, і цим маленьким пакетиком врятувати їхнє життя», – розповів начальник відділу молодіжної та гендерної політики департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Засядьвовк.

Подібні виїзні акції обласна станція переливання крові проводить на постійній основі по кілька разів на місяць. Все, аби людям було зручно здати кров, не витрачаючи  часу на поїздку.

«Одна така здача крові, тобто один пакетик 450 мл, це два врятованих життя військових, тож ми закликаємо долучатись усіх бажаючих. Це може бути будь-який громадянин України віком від 18 років, вагою більше, ніж 50 кілограмів, який не має серйозних хронічних захворювань, який не приймає на постійній основі ліки. Це основні показники донора. Артеріальна гіпертензія – це найпоширеніше захворювання серед нашого населення, тож, на приклад, з таким діагнозом кров здавати не можна. Також дуже важливо, готуватися до здачі крові», – розповіла лікарка-трансфузіолог Анна.

«Загалом сьогодні до донації долучилось понад 30 співробітників Дніпровської міської ради. І ми вдячні кожному, адже краплина крові може стати надзвичайно цінною для тих, хто цього потребує. Спільними зусиллями ми можемо подарувати надію та підтримку тим, хто бореться за наше світле майбутнє. Загалом ми вже не вперше проводимо акцію по здачі крові. Це були і студенти, і просто містяни. Ми вирішили зробити таку акцію спільно з ГО «Агенти крові»  і для працівників міськради. Ця акція приурочена до Дня пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», – підсумував в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: