Skip to content

У закладі позашкілля Дніпра «Штурм» зʼявились нові гуртки для дітей: як долучитись

У закладі позашкілля Дніпра «Штурм» зʼявились нові гуртки для дітей: як долучитись

Дніпро активно готується до початку нового навчального року, і заклад позашкільної освіти «Штурм» не є винятком. У місті діє шість підрозділів цього закладу. Які гуртки чекають на дітей та як долучитись до занять, – розповість «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Один із них — ДЮЦ «Штурм-Калинова» — розташований у СЗШ № 45 на вулиці Галини Мазепи, 88-А. Тут проводяться заняття з хіп-хопу, ММА, тхеквондо, акробатики, національного рукопашу, фітнесу, а також функціонують дитячий парламент та школа лідерів.

«Цьогоріч ми плануємо відкрити нові гуртки: сучасна хореографія, малювання, повітряна гімнастика, медіаграмотність, козацький вишкіл та малювання. Збільшимо і кількість учнів: з 290 до 400 осіб», — розповів завідувач ДЮЦ «Штурм-Калинова» Павло Авдєєнко.

Ще один підрозділ — ДЮЦ «Штурм-Крокус», розташований на вул. Квартальній, 8. У минулому навчальному році, через відсутність власного укриття, заняття проводилися на базі інших закладів середньої освіти — Дніпровської гімназії № 112 та Дніпровського україно-французького ліцею № 126.

«Відкриваємо нові напрями — школа розвитку «Smart kids», медіаграмотність, ММА, малювання та вокал. Планова кількість дітей та молоді, які відвідуватимуть гуртки у новому навчальному році, зросте: 396 осіб порівняно з минулим роком у 250», —поділилась завідувачка ДЮЦ «Штурм-Парус» Ірина Калітінова.

Марина Жданюк, завідувачка ДЮЦ «Штурм Крокус», зазначила, що цього року вони планують розпочати роботу у власних приміщеннях у повноцінному форматі, оскільки вже облаштоване партнерське укриття у співпраці з ОСББ по вул. Квартальній, 4-А.

У підрозділі на постійній основі діють гуртки з сучасної хореографії, хіп-хопу, малювання, ліплення з глини, ММА, повітряної гімнастики, акробатики, скелелазіння, стрільби з лука, баскетболу, іноземних мов, а також дитячий парламент та школа лідерів. Крім того, у 2024-2025 навчальному році планується відкриття нових гуртків, таких як спортивно-бальні танці, вокал, ушу, національний рукопаш, козацький вишкіл, медіаграмотність, шахи, «Baby Hub» для дошкільнят та позашкільна група подовженого дня. Вона також висловила сподівання, що кількість вихованців зросте з 525 до 616 осіб.

Усі ці філії у рамах чергування по місту сьогодні перевірила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко. 

«Основний акцент під час перевірки був на безпековій ситуації, тобто це не лише облаштування приміщень для тренувань, а й укриттів. У підрозділі «Штурм-Калинова» все облаштовано до вимог і має відповідну кількість посадкових місць для розміщення дітей під час сигналу «повітряна тривога». Для цього у гімназії № 69 є обладнане укриття на 50 посадкових місць. Водночас відвідали і підрозділу «Штурм-Парус» і «Штурм-Крокус». Також подивилися підготовку приміщень для тренування і облаштування місць в укриттях. Все обладнано відповідно до вимог і готове до організації освітнього процесу. Радує те, що «Штурм» планує збільшувати кількість гуртків, напрямів своєї роботи саме для максимального охоплення дітей позашкільною освітою. Цього року близько 3,5 тисяч дітей долучаться до занять «Штурму»», — підсумувала Олена Яковенко. 

Дізнатись більше про гуртки можна за посиланнями та телефонами нижче:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі триває набір до мистецьких шкіл: як записатися.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: