Site icon Наше Місто

У Дніпрі триває набір до мистецьких шкіл: як записатися

У Дніпрі триває набір до мистецьких шкіл: як записатися

Освітній процес у мистецьких школах Дніпра здебільшого відбуватиметься очно, з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки. Набір на навчання ще триває, і дніпрян запрошують здобути мистецьку освіту в міських комунальних закладах. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Дев’ятирічна дніпрянка Віолета Пікуш разом із мамою завітала на співбесіду до дитячої музичної школи № 16. Вона планує навчатися грі на фортепіано. 

«Перед співбесідою трохи хвилююся, але впевнена, що все у мене вийде. І з нового навчального року стану ще ученицею цієї музичної коли. Є велике бажання навчитися грати на фортепіано. Дуже подобається те, як звучить цей музичний інструмент. Далі ще б хотіла ходити на вокал, сольфеджіо», — каже Віолета.

Єлизавета Декусар перейшла у 8-й клас згаданої музичної школи і вже з нетерпінням чекає на початок нового навчального року. Дівчина грає на фортепіано.

«Ще на початку навчання у музичній школі інколи було важкувато. Але підтримка викладачів, моєї родини надавили сили і натхнення продовжувати цю справу.  Зараз отримую неабияку насолоду від гри на фортепіано. Загалом музична освіта мене ще більше розвиває. У майбутньому хочу пов’язати професію з музикою», — каже Єлизавета.

Директорка дитячої музичної школи № 16, Олена Коваленко, повідомила, що в закладі навчається 245 учнів, а набір на новий навчальний рік ще триває. Вона зазначила, що для цього проводяться співбесіди з дітьми.

У школі працюють 28 викладачів, а з нового навчального року до них приєднаються ще 8 нових педагогів. У закладі пропонуються різні музичні напрями, такі як фортепіано, саксофон, флейта, сопілка, баян, акордеон, бандура, альт, а також естрадний і хоровий вокал. З нового навчального року в школі з’явиться новий напрям – ударні інструменти. Також існує група для наймолодших дітей під назвою «Чарівні малята», де діти знайомляться з музичною освітою. Співбесіди для нових учнів тривають, під час яких виявляються їхні можливості та допомагається обрати відповідний напрям для подальшого розвитку. Олена Коваленко додала, що на навчання можуть записатися не тільки діти, але й дорослі, і запросила всіх охочих долучитися до музичної родини школи.

Управлінню культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради підпорядковано 20 мистецьких шкіл (17 музичних, 2 школи мистецтв, 1 школа класичного танцю), в яких працює 781 викладач та навчаються понад 7 тис. учнів.

«Забезпечено відповідні безпекові умови для офлайн-навчання у наших мистецьких школах або на власній базі, або на базах загальноосвітніх шкіл. За заявами батьків, навчання може бути й онлайн. Школи працюватимуть з 11:00 до 20:00 чи 21:00, враховуючи закінчення уроків у загальноосвітніх школах. Навіть на початку вересня ще триватиме набір учнів на навчання у мистецьких школах. Нагадаю, що долучитися можуть не лише діти, а й дорослі. Наші мистецькі школи реалізовують цікаві проєкти, аби ще більше зацікавити своїх учнів. Вони є активними учасниками різних конкурсів, фестивалів. Тож запрошуємо дніпрян на навчання у мистецьких школах. Територіально вони розташовані в усіх районах міста, — сказала заступниця начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Людмила Кудряшова.

Детальніше про адреси за посиланнями: натискайте тут і тут.

У Дніпрі впроваджують інноваційні мистецькі програми, аби навчання було цікавим.

Лідерка Методичної платформи мистецьких шкіл Дніпра, Ганна Клименко, розповіла про кілька важливих проєктів, які планується реалізувати в місті. Один з них передбачає творчу співпрацю з загальноосвітніми школами, в рамках якої на базі мистецьких шкіл будуть проводитися уроки музики для учнів загальних середніх навчальних закладів. Проєкт має назву «Уроки мистецтв у музичній школі».

Інший проєкт, під назвою «Реабілітація музикою», спрямований на допомогу воїнам через гру на музичних інструментах. Він проходитиме на базі дитячої музичної школи № 9 і має на меті створити сприятливу атмосферу та забезпечити спілкування, що сприятиме поверненню захисників до мирного життя.

Третій проєкт, який реалізовуватиметься на базі дитячих музичних шкіл № 1 та № 6 ім. Володимира Скуратовського, передбачає створення інноваційних навчальних курсів під назвою «Digital музика та музичні технології». Учасники зможуть навчатися створенню електронної музики за допомогою сучасних комп’ютерних програм, що є перспективним напрямом у контексті розвитку комп’ютерних ігор, застосунків та загальної диджиталізації.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі завершують ремонт трамвайного переїзду на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version