Skip to content

Як оформлюється відстрочка від мобілізації: пояснення ТЦК

Як оформлюється відстрочка від призову: пояснення ТЦК

Процедура отримання відстрочки від призову на військову службу врегульована Постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року №560. Вона визначає порядок проведення призову під час мобілізації та особливий період. Як вона оформлюється, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Департамент правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Підстави для відстрочки закріплені в статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Для розгляду питань щодо надання відстрочки при районних і міських територіальних центрах комплектування (ТЦК) створюються спеціальні комісії. До їх складу входять представники держадміністрацій, зокрема структурних підрозділів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

Щоб отримати відстрочку, військовозобов’язаний має особисто подати заяву на ім’я голови комісії районного або міського ТЦК. До заяви необхідно додати документи, що підтверджують право на відстрочку. Після цього комісія протягом 7 днів розглядає документи і приймає рішення.

Рішення про надання відстрочки оформлюється протоколом, а заявника інформують про рішення телефоном, електронною поштою або поштою не пізніше наступного дня після ухвалення рішення.

У разі позитивного рішення видається довідка, що підтверджує строк відстрочки. Якщо в наданні відстрочки відмовлено, заявник отримує письмове повідомлення з можливістю оскарження в суді.

Варто зазначити, що до моменту ухвалення рішення комісією, військовозобов’язаний не підлягає призову на військову службу.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як в Україні подати заяву на відстрочку від мобілізації без відвідування ТЦК.

Читайте також: В Україні з 1 серпня права на відстрочку для деяких громадян більше не буде: кого це стосується.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: