Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі у парку Лазаря Глоби вшанували пам’ять загиблих захисників України

29 серпня в День пам’яті захисників та захисниць України за ініціативи благодійного фонду «ТАПС»  відбулася урочиста церемонія  їх вшанування. Захід проходив у парку Лазаря Глоби на “Алеї пам’яті “ТАПС”, яку раніше висадили члени родин полеглих військових. Кожне дерево на ній іменне і нагадує про когось з тих мешканців Дніпропетровщини, які віддали своє життя за Україну.

У десяту річницю трагедії в Іловайську ми вшановуємо воїнів, які загинули за свободу нашої країни, – розповіла «Нашому місту» Лілія Кравець, співзасновниця благодійного фонду «ТАПС». – Восени 2023 року та навесні 2024-го з ініціативи «ТАПС» були висаджені дерева на їх честь. Зараз тут 72 дерева. Ще дві алеї плануємо висадити цієї осені.

 Лілія Кравець має особисту тяжку втрату під Іловайськом – там загинув її брат. Тож вона добре знає про те, яка саме підтримка потрібна  родинами загиблих. Це матеріальна та психологічна допомога, яку надає «ТАПС». Дружини та діти загиблих героїв мають можливість відпочити у таборах на Західній Україні. Цікаві активності для них проводяться і у Дніпрі.

Захід у парку Лазаря Глоби розпочався з хвилини мовчання. Військовий капелан Дмитро Поворотний провів  молебень. А потім родичі загиблих  повісили на дерева, які ростуть на алеї,   білих птахів як символи світлої пам’яті.

Фото автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у сквері Героїв встановили стели, присвячені загиблим захисникам.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: