Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі реалізовано проєкт «Історії Героїв»

Сьогодні, у День пам’яті захисників України, у сквері Героїв відкрито меморіал, присвячений дніпрянам, які загинули на російсько-українській війні. Про це повідомляє «Наше місто».

29 серпня – особливий день в історії України. Десять років тому під час виходу з Іловайського котла загинули сотні наших бійців. У 2019-му указом президента Володимира Зеленського встановлено День пам’яті захисників України. Сьогодні, у гіркі роковини Іловайської трагедії, у Дніпрі реалізувано проєкт «Історії Героїв».

– Ми нагадаємо історії Героїв Дніпра, які загинули за незалежність нашої країни, – розповідає Едуард Підлубний, заступник міського голови, начальник департаменту соціальної політики міської ради Дніпра. – Розповімо історії підрозділів, які формувалися в Дніпрі. Це 128-та окрема бригада територіальної оборони, 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр», 25-та повітряно-десантна бригада, полк патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1». Про загиблих Героїв ми повинні пам’ятати завжди. На їхніх прикладах повинні вчити юні покоління дніпрян, починаючи з дитячих садочків і шкіл.

У сквері Героїв встановлено 15 тригранних конструкцій. На кожній з низ по 3 банери на яких зображені загиблі військові та розказані їхні героїчні історії.

Донька Героя з бабусею

Один із наших Героїв – Максим Співак (позивний Рятувальник), який загинув на Донеччині 30 червня 2023 року. Днем раніше його доньці Лізі виповнилося 16 років.

– Тато був дуже мужньою, самодостатньою людиною, – зазначає донька. – Завжди сам приймав рішення. Справжній чоловік! Дуже його не вистачає. Час не лікує від такого горя.

Раніше ми писали про те, що стали відомі імена всіх загиблих унаслідок влучання ракети в готель у Кривому Розі.

Фото автора

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: