Site icon Наше Місто

Ціни на овочі стрімко падають: що подешевшало у Дніпрі на “Озерці”

Ціни на овочі стрімко падають

У Дніпрі почали знижуватись ціни на деякі овочі. Наприклад, морква подешевшала майже на 50%, а також адекватнішою стала вартість капусти та болгарського перцю. Який овоч лідирує у цінопаді, журналісти «Нашого міста» дізнавались на популярному ринку «Озерка».

-З середини липня ціни на капусту зростали через обмежену пропозицію продукції від місцевих виробників, – сказала Валентина – продавчиня місцевого ринку. – Під кінець серпня обсяг капусти на ринку збільшився, але погода не найкраще позначилася на товарному вигляді середніх сортів. Тому ми змушені знижувати ціни.

Продавці прогнозуть зниження цін на овочі

Варто зазначити, що навіть після здешевлення капуста пропонується дніпрянам у середньому у 3,8 рази дорожче, ніж наприкінці серпня минулого року. За кілограм доведеться заплатити 40 гривень.

Капуста стрімко дешевшає

Більш ніж наполовину знизилася середня вартість моркви – з 30 до 12 гривень за кілограм. Також доступнішим став болгарський перець. Кілограм в середньому коштує 30 гривень.

На “Озерці” великий вибір овочів

За кілограм цибулі доведеться віддати 20 гривень, а часник коштує набагато дорожче – 150 грн. за кіло. Вартість картоплі коливається від 20 до 25 гривень. Помідори та огірки продають в середньому по 40 гривень. Баклажани коштують 20 гривень за кілограм.

Помідори та огірки продають в середньому по 40-50 гривень.

Однак, за прогнозами голови Союзу українського селянства Івана Томича, вже найближчими тижнями ціни на сільськогосподарську продукцію сягнуть свого локального мінімуму.

Фото автора.

Читайте також: Хто із спортсменів Дніпропетровської області представляє Україну на Паралімпіаді 2024.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version