Skip to content

Сучасне обладнання відповідно до світових стандартів: як у Дніпрі працює відділення екстреної невідкладної медичної допомоги

Сучасне обладнання відповідно до світових стандартів: як у Дніпрі працює відділення екстреної невідкладної медичної допомоги

У Дніпрі функціонує оновлене відділення екстреної медичної допомоги, яке було повністю осучаснене та обладнане згідно з найсучаснішими світовими стандартами. Відділення, яке розпочало свою роботу у 2022 році, пройшло значні зміни, спрямовані на покращення якості надання медичних послуг, – передає «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Пацієнти, що надходять до лікарні швидкої допомоги, отримують первинний огляд лікарки з медицини невідкладних станів Ольги Зав’ялової. Протягом перших 10 секунд лікарка оцінює тяжкість стану пацієнта та визначає подальший план лікування. У разі невідкладної ситуації пацієнт одразу потрапляє до реанімаційної зали, яка є однією з ключових частин відділення. Тут є весь необхідний комплекс обладнання для швидкої допомоги, включаючи моніторинг життєвих показників та апарат штучної вентиляції легень. Реанімаційна зала є гордістю лікарів, де також збирається травмкоманда, що складається з травматологів, хірургів та анестезіологів.

Особливо важливим є кабінет ендоскопічних досліджень, де виконуються як планові процедури, так і екстрені маніпуляції для пацієнтів із критичними станами, такими як шлункова або аноректальна кровотеча. Тут лікарі невідкладних станів разом з хірургами розробляють стратегії лікування пацієнтів, а ендоскопісти та анестезіологи забезпечують необхідну допомогу.

Відділення орієнтоване на американські протоколи лікування, які вважаються передовими у сфері медицини невідкладних станів, згідно з словами лікарки Ольги Зав’ялової.

«Зараз Україна теж впровадила такий досвід – вона скасувала приймальне відділення і тепер ми маємо відділення з екстреної невідкладної медичної допомоги. Взагалі кожен пацієнт, який надійшов до лікарні, має пройти це відділення. Він не може потрапити до будь-якого профільного стаціонару, не пройшовши через це відділення», – каже лікарка.

Вона також додає, що після цієї медичної реформи, коли замість приймального відділення з’явилося відділення з екстреної невідкладної медичної допомоги, лікарня почала укомплектовувати своє відділення відповідно до найкращих європейських стандартів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Операції під час війни: як дніпровські лікарі цілодобово рятують поранених військових.

Читайте також: Витягують з того світу: як у лікарні швидкої допомоги Дніпра рятують хворих з інсультами.

Фото: ДніпроTV.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: